PUBLICITAT

Crida a la col·laboració de tots els sectors per l'obertura

  • Toni Martí diu que el 2012 serà l?any del canvi de model i de mentalitat
EL PERIÒDIC
ESCALDES - ENGORDANY

Periodic
Imatge de l?enregistrament del discurs, a l?escola d?Encamp. Foto: SFG

«Com més dies passen, més convençut estic de les grans possibilitats que té el nostre país si som capaços de caminar tots en la mateixa direcció, de posar l’interès general per sobre dels interessos particulars i de prendre decisions valentes, o que fins i tot semblin arriscades, quan sigui necessari; i així obrir noves expectatives i oportunitats per a tots». Amb aquesta crida inicial, el cap de Govern, Toni Martí, començava el seu discurs televisat amb motiu de Cap d’Any des de l’aula d’acollida de l’escola de segona ensenyança d’Encamp. La primera lliçó va quedar clara: cal prendre decisions arriscades per poder avançar i cal prioritzar els interessos col·lectius per davant dels particulars.
El canvi de mentalitat és la clau per al canvi de model, i es necessita un nou model perquè «no hi ha una altra sortida de la crisi que un profund canvi del nostre model de creixement. I això és important que ho tinguem tots present en un dia com avui».
El nou model és el de l’obertura econòmica. Aquell que permetrà aconseguir «l’Andorra que somio:  una societat pròspera, dinàmica i sobretot justa. Un país on empreses i professionals puguin desenvolupar les seves activitats creatives i de negoci; i alhora capaç d’exportar talent i preparació. Prou de traves pels andorrans que vulguin sortir al món. Us estic parlant d’un país que sigui atractiu per als emprenedors i que ofereixi una excel·lent qualitat de vida a tots els seus habitants.».
I finalment, el toc patriòtic i grandiloqüent que no pot mancar en els grans discursos: «el 2012 és l’any en què demostrarem –al món i a nosaltres mateixos- que Andorra no es vol quedar al marge del que està passant més enllà de les nostres fronteres. Que vol participar activament en la construcció d’un món més equilibrat, més pròsper i sobretot més just».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT