PUBLICITAT

Ocupació hotelera d'entre el 80 i el 90% per Cap d'Any

  • El 2012 obre l'any amb bones previsions als hotels i pistes d'esquí
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Esquiadors fen cua al Pas de la Casa Foto: EL PERIÒDIC

Les reserves per Cap d'Any poques hores abans presentaven bones xifres d'ocupació. El portaveu de la Unió hotelera, Antoni Azurmendi, va dir que «la gran majoria dels hotels estan entre el 80 i el 90%», amb una ocupació molt repartida entre les parròquies altes i les centrals, «ja que es tracta de diferents perfils de clients, els esquiadors i els que venen principalment pel comerç i les rebaixes». El portaveu dels hotelers va explicar que són casos «residuals» els dels turistes que venen al Principat només per passar la nit de Cap d'Any, i que la majoria «arriben el dia 30 i marxen l'1».

La temporada es reanima i el 2012 comença amb una setmana de Reis amb bones previsions, «bona part dels hotels treballen amb pacs setmanals, des de Cap d'anys fins a Reis, per tan es preveu una l'alta ocupació hotelera tota la setmana», va afirmar Azurmendi.

Pel que fa al comerç, un dels sector que s'ha mantingut estable per les dates de Cap d'Any, segons va explicar el vicepresident de la Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra, Antoni Miralles, va ser el de l'alimentació, ja que «la gent es queda a fer festa a casa i les compres han estat més o menys les mateixes que l'any passat».

Pel que fa a les vendes en els altres sectors, Miralles va dir que «es confirma la tendència negativa de setembre i octubre», en el qual hi ha hagut una disminució del 10% de les vendes de mitjana. «Aquest mes, tot i les rebaixes, també tindrem com a mínim una davallada del 10%».

LES PISTES D'ESQUÍ / Després d'un inici dur de temporada amb poca neu i reserves baixes, i una setmana de Nadal més fluixa de l'habitual, segons va explicar la directora d'Ski Andorra, Marta Rotés, finalment les pistes d'esquí van donar la benvinguda el 2012 amb plena ocupació.

Grandvalira va rebre per les dates de Cap d'Any més de més de 20.000 esquiadors., i va acomiadar-se de l'any amb la ja tradicional baixada de torxes per les pistes amb la participació de més de 200 monitors, oferint una imatge única per celebrar l'arribada de l'Any Nou.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT