PUBLICITAT

L'atropellament de Canillo tanca l'any més negre a les carreteres

  • El resident de 20 anys mort ahir se suma a les set víctimes del 2011, cinc més que el 2010
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
El punt de la CG2 a la parròquia de Canillo on es va produir l'atropellament, ahir. Foto: EL PERIÒDIC

Ahir a la matinada un jove de 20 anys que caminava per la carretera general de Canillo va morir atropellat per un tot terreny.

Segons va informar la Policia, l'atropellament es va produir a les 2.15 hores, al punt quilomètric 15,700 de la CG2, quan un vehicle 4x4 Mitsubishi Montero, amb matricula andorrana, va envestir un vianant que es trobava al costat dret de la via en sentit descendent. Tot i que els serveis d'urgència mèdica es van desplaçar al lloc dels fets i van efectuar les maniobres de reanimació, no es va poder fer res, i el jove, resident argentí de 20 anys, va morir. El conductor del turisme, espanyol resident de 43 anys, va ser detingut per un presumpte delicte d'homicidi per imprudència.

Al lloc dels fets també s'hi va desplaçar la comissària de guàrdia del Cos de Policia i els agents del Grup d'Investigació d'Accidents de Trànsit, per recollir els elements necessaris per a l'esclariment de les causes del sinistre.

balanç 2011/ Amb aquesta víctima mortal, l'any 2011 s'acomiada amb el balanç més negre en cinc anys a la xarxa viària andorrana: vuit morts en accidents de circulació, tres en atropellaments, un en un xoc de vehicles, tres motoristes i un ciclista.

Tot i que el 2011 va començar presentant un balanç positiu respecte anys anteriors, amb menys accidents i menys víctimes mortals, a partir de juliol els accidents amb víctimes mortals no han parat de créixer. L'últim dia de l'any, doncs, són ja vuit les persones que han perdut la vida com a conseqüència d'un accident de trànsit, cinc més que en tot el 2010 i trencant la mitjana de tres accident mortals per any des del 2007.

Aquest any, els accidents mortals en els quals s'hi han vist implicats motoristes o vianants s'han multiplicat. El 13 de maig un andorrà de 17 anys va morir en un accident amb una motocicleta a la Margineda. El 3 d'agost, un motorista moria al túnel de la Pedrera de la Massana en perdre el control del vehicle i xocar frontamel contra un turisme que circulava pel carrir contrari. Finalment, el novembre passat un resident espanyol de 36 anys que anava amb moto va morir a Escaldes-Engordany en veure's implicat en un accident amb una furgoneta i un turisme.

Pel que fa els atropellaments, cal destacar que dos dels quals han estat a la parròquia de la Massana, que el 2011 ha resultat ser un dels punts negres de la xarxa viària andorrana.

LA MASSANA / El túnel de la Pedrera ha estat escenari de diversos accidents aquest 2011, En menys d'una setmana, en aquest fals túnel construït per evitar possibles caigudes de pedres, van perdre la vida dues persones. La primera, l'excursionista polonesa que es disposava a travessar la carretera quan va ser envestida per un vehicle que, tot apunta, superava la velocitat permesa en aquest punt. El segon, l'italià resident que circulant el 4 d'agost en la moto va perdre el control i va xocar contra un turisme. La tercera de les víctimes, primera, en ordre cronològic es va produir en març del 2007, quan un motorista andorrà de 27 anys va morir al «perdre el control de la motocicleta», com diu l'informe policial, i topar contra la barana biona. Cal dir que aquest punt de l'accident era pocs metres abans d'entrar al fatídic túnel.

Pel que fa els accidents amb ferits, el juliol del 2005, un jove de 25 anys que va donar positiu en el control d'alcoholèmia va perdre el control del seu vehicle, en el que anaven sis ocupants i va xocar contra un encofrat d'obra caient el turisme sobre el seu sostre. El març del 2006, un resident espanyol de 18 anys també va resultar ferit al caure de la moto i arrossegar-se 27 metres, en el mateix túnel. El quatre de juliol del 2006, el túnel va ser escenari de dos accidents de dos motocicletes que circulaven en direcció la Massana i, finalment, al juliol del 2008 també es van produir dos accidents amb una moto implicada, en cadascun d'ells, els conductors de les quals van perdre el control i van resultar ferits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT