PUBLICITAT

La manca d'animació i la crisi perjudiquen el Poblet de Nadal de la capital

  • Les dues darreres setmanes va tenir poca afluència i ara torna a animar-se
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una parella mira una de les parades del Poble de Nadal de la capital. Foto: EL PERIÒDIC

El Poblet de Nadal de la capital va obrir ja fa tres setmanes i les valoracions que en fan els comerciants i els organitzadors són molt diverses. Tot i que d'una banda l'organitzador, Jean Luis Crouzet, en fa un balanç satisfactori, de l'altra, la majoria de comerciants apunten que les vendes estan sent molt fluixes. Els botiguers assenyalen la crisi com la principal enemiga, però també n'hi ha uns quants que opinen que la manca d'animació del mercat els està perjudicant, segons va informar ahir l'ANA.

Les 33 parades que formen part del Poblet de Nadal d'Andorra la Vella van obrir el passat 6 de desembre amb la intenció d'animar el centre de la parròquia i aconseguir unes bones vendes. L'organitzador de la fira, Jean Luis Crouzet, explica que la primera setmana hi va haver una forta afluència de visitants i va anar bé, però que les dues darreres setmanes ha estat més fluix i que aquests últims dies ha començat a animar-se de nou. Per tant, la valoració que en fa Crouzet de moment és satisfactòria, tot i que reconeix que no sempre «pot estar content tothom al 100%».

La majoria dels comerciants consultats, però, no són gaire positius i assenyalen que les vendes han estat molt aturades i que ja no els queden gaires expectatives per als dies que queden.

Des de la parada de cervesa Alpha, del país, el soci Antoni Medina opina que no és que vagi «malament però tampoc bé, perquè la gent no compra». Opina que la manca de neu els està perjudicant i que a més la gent «no acaba de decidir-se a comprar». Tot i així, assegura que hi ha «alegria i som positius» i per això engeguen promocions especials per atraure més clients i fan publicitat de la fàbrica per donar-se més a conèixer.

Fabiana Cabrera, que atén en una parada de mocadors, diu que les vendes han estat «regulars» depenent sobretot del dia, i assenyala que una de les causes és que «al mercat li falten moltes coses». Opina que ha mancat animació, més decoració i sobretot espectacles per als nens, que els nens «són els que fan venir els visitants», i que té coneixement d'altres mercats d'Andorra que gràcies a l'animació van millor. D'altra banda creu que hagués estat bé ampliar les parades cap a l'altra banda de la plaça.

A la parada de pufs la Carla Rispal coincideix en que al mercat li manca animació. Opina que hi hauria d'haver «millor música i més variada, actuacions, i per exemple visites del Pare Noel o de pallassos».

Pel que fa als dies que queden de la fira, tots esperen que s'animin una mica les vendes. L'organitzador de les parades explica que estaran fins el dia 5 de gener, i que si després es pogués deixar alguna parada muntada perquè hi anessin rotant els comerços, a ells els semblaria perfecte. De cara a l'any vinent el Poblet es tornarà a muntar amb la mateixa empresa, que ja va signar el contracte per dos anys que es podrien prorrogar si es vol. Això sí s'haurà de tenir en compte per a les properes edicions els defectes i mancances que té el Poble de Nadal segons comenten els mateixos comerciants que hi formen part, per millorar la iniciativa i fer-la més atractiva al públic turístic i també resident.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT