PUBLICITAT

Dolsa: «No hi ha cas Vallnet»

  • L'empresari insta al Govern a esperar la sentència d'Estrasburg per poder mantenir els llocs de treball
EL PERIÒDIC
ESCALDES - ENGORDANY

Periodic
L'empresari Enric Dolsa en la conferència de premsa, ahir a un hotel cèntric de la capital i amb la presència de treballadors del grup. Foto: EL PERIÒDIC

«Faré el possible perquè les 514 famílies que treballen en el grup empresarial que dirigeixo puguin seguir fent-ho, i faré el possible per què el Govern esperi la sentència d'Estraburg», amb aquestes paraules el propietari de l'empresa Vallnet, Enric Dolsa, es va dirigir a una sala amb més de 300 treballadors de les seves empreses.

Segons Dolsa, l'objectiu «meu i de tots els treballadors de les meves empreses» és evitar que Vallnet perdi les licitacions públiques mentre esperem la sentència d'Estraburg: «l'únic que demanem al Govern és que accepti les garanties personals de pagament per poder continuar participant en els concursos públics», ja que si l'Executiu manté la prohibició, «140 llocs de treball del grup empresarial tenen les hores comptades». El responsable de Vallnet va dir que no és una amenaça i que lluitarà per mantenir totes les ocupacions, però que vol que «tothom sigui conscient de la situació», i va afegir que «serà el mateix Govern, és a dir, tota la societat, qui s'haurà de fer càrrec d'aquestes acomiadaments».

LES LICITACIONS / Dolsa va voler desmentir les recents informacions que asseguraven que, mentre Bartumeu era cap de Govern, havia sol·licitat reunions amb aquest per rebre licitacions: «el que vam fer va ser demanar-li, com a ministre de Justícia, el cessament de Lluís Saura», el magistrat que va portar el cas Vallnet i que «en aquells moments ja exercia com a advocat del Govern». A més, Enric Casadevall, l'advocat de Dolsa, va recordar que «va ser el mateix Bartumeu qui va demanar l'execució de la sentència contra Vallnet».

«Víctimes d'una campanya de desprestigi», així va afirmar sentir-se el president de Vallnet pel cas de la depuradora d'Anyós. Segons Dolsa, l'empresa que participa no és responsable dels problemes de la instal·lació ja que, en el conveni signat amb la Unió Temporal d'Empreses (UTE), Vallnet assumia les errades en l'edifici i el seu desmuntatge, mentre que Saur ho feia amb els problemes de tecnologia i de projecte. A més, segons el president de la societat, Vallnet «mai ha tingut cap litigi ni cap deute amb ningú», doncs la demanda no es correspon a cap servei prestat per la mateixa.

«Tots els concursos públics els hem guanyat per ser els millors postulants», va voler aclarir Dolsa, que va afegir que el fet que el tema hagi tingut tanta volada respon a «interessos econòmics d'uns quants».

les accions / Casadevall va explicar que han presentat un recurs d'empara davant del TC perquè es pronunciï sobre si el judici que van rebre «va ser o no equitatiu», del qual obtindran resposta en un termini de tres mesos. Per altra banda, Enric Dolsa va dir que a partir del dia 1 de gener es posarà en contacte amb els coprínceps «amb l'esperança que ells facin el possible per fer meditar a aquells que tenen la responsabilitat de decidir». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT