PUBLICITAT

Bartumeu creu que el model per a la CASS no és compartit

  • El PS veu difícil arribar a un pacte si les premisses són tan diferents
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El debat sobre la modificació de la Llei de la CASS va evidenciar ahir les divergències entre els diferents models de seguretat social que defensen els dos grups parlamentaris. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va assegurar que «després del que hem sentit durant el debat, cal fer una verificació prèvia per veure si hi ha un model de seguretat social que puguem compartir» abans d’embrancar-se en un pacte d’Estat sobre aquesta matèria. El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, va voler treure ferro a aquestes declaracions, fetes amb posterioritat a la celebració del Consell General, i va afirmar que «més enllà de la retòrica dels socialdemòcrates sobre un neoliberalisme extrem», els models d’uns i altres no estan tan allunyats. Baró confia que a la pròxima trobada, que ha de ser al gener, els dos grups podran començar a treballar conjuntament.
En qualsevol cas, Baró va aclarir que DA no propugna que la seguretat social s’autofinanciï al 100% –retret que els fa el grup socialdemòcrata arrel d’unes declaracions per part del Govern.  «Creiem que els serveis socials han de ser sostenibles; és a dir, no es tracta que s’hagin d’autofinancar totalment, però sí que es puguin sostenir», va afegir el conseller demòcrata.
Pel seu cantó, el cap de Govern, Antoni Martí, va reiterar la voluntat d’arribar a un pacte d’Estat, però va afirmar que, si això no és possible, DA tirarà endavant igualment la reforma de la seguretat social. «El que no podem permetre són els 40 milions d’euros de dèficit. Sabem que no arribarem a l’autofinançament i defensem un Estat solidari, però la seguretat social ha de ser sostenible», va dir Martí. El mandatari encara va apuntar: «El desig de DA, del Govern i del grup parlamentari, és arribar a un pacte d’Estat. Però si això no s’aconsegueix, les reformes es faran sí o sí».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT