PUBLICITAT

El nombre turistes disminueix al novembre

  • El 75% dels 540.000 visitants del mes són excursionistes
EL PERIÒDIC
ESCALDES - ENGORDANY

Periodic
Turistes passejant pels carrers comercials del Principat Foto: EL PERIÒDIC

El mes de novembre van entrar a Andorra 539.857 visitants, dels quals 400.679 eren excursionistes i 139.088 eren turistes; el total representa una caiguda del 0'2% respecte el mes de octubre i una tendència anyal del -1,1%, segons va informar ahir el Departament d'Estadística.

Així doncs, la tendència total del nombre de visitants al novembre va ser negativa com a conseqüència de la tendència a la baixa dels excursionistes, i sobretot, dels de nacionalitat espanyola – que són els que presenten les pitjors xifres –. Tot i que el nombre de turistes va tenir una tendència lleugerament positiva, la mitjana amb els excursionistes dóna un resultat negatiu.

Per nacionalitat/ Els visitants espanyols van ser els que van presentar una més tendència negativa a causa, sobretot, del descens del nombre d'excursionistes, tot i que el nombre de turistes espanyols va seguir la tònica general i també va incrementar, tot i que no suficient com per equilibrar la balança amb la pèrdua d'excursionistes.

El mercat francès, en canvi, va ser el que va donar la sorpresa el mes de novembre. El nombre de visitants francesos va presentar tendències positives tant en turistes com en excursionistes, registrant un augment en els dos perfils de visitants força notable comparat amb altres mesos i altres anys..

TENDÈNCIES / Si observem les tendències mensuals i anuals l'informe del Departament d'Estadística mostra divergències en les tendències.

Pel que fa a la tendència mensual, els que van registrar les pitjors xifres van ser els visitants d'altres nacionalitats (ni espanyols ni francesos), que van baixar fins un 5,8%. En segona posició trobem els espanyols, que van disminuir un 0,7%, mentre que els visitants francesos van pujar un 0,6%.

En canvi, la tendència interanual mostra com els visitants espanyols el mes de novembre van disminuir un 7,2% i en canvi els francesos van pujar un 7,1% i els d'altres nacionalitats van augmentar un 9,2%. Malgrat tot, com que els visitants espanyols són els majoritaris, la xifra global de visitants va continuar a la baixa.

De fet, segons l'índex de visitants que calcula el Departament d'Estadística, aquest novembre va registrar les pitjors xifres des de l'inici de la comparativa el 2008.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT