PUBLICITAT

Poca llum per tancar l'any

  • Més males notícies que bones: la Vuelta arribarà a Canòlich, però el final del 2011 ha deixat dolor amb la mort de Xavi Barios
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A l'esquerra, la família de Jordi Garcia amb Jordi Cerqueda, en l'homenatge a la Nit de l'Esport; a la galeria, el ciclista Joaquím ?Purito' Rodriguez el dia que va analitzar per a EL PERIÒDIC el Coll de la Gallina, final en alt inèdit a la pròxima Vuelta a Espanya 2012; Xavi Barios Foto: EL PERIÒDIC

L'últim quart de l'any ha estat protagonitzat per moltes notícies, però massa de dolentes. La baixada dels diners en beques, els inicis irregulars dels equips a les diferents lligues o l'adéu de Xavi Barios.

OCTUBRE - Andorra no puntua i baixen les beques

Setembre va veure primer com el River Andorra no podia revalidar el títol de la Lliga Catalana en perdre davant del Prat Joventut, però també com la selecció de futbol tancava la fase de classificació per a l'Eurocopa amb altres dues derrotes, ara a casa contra Irlanda (0-2) i a Moscou contra Rússia (6-0). Òscar Sonejee anunciava que la pròxima fase mundialista seria l'última en què hi jugaria. Així, també va ser el mes del bateig internacional de l'handbol amb el matx de la sub-23 contra Irlanda, amb derrota per la mínima (29-30), i el moment per conèixer els nous campions d'Andorra de curses de muntanya: Òscar Casal i Carme Millan. El Govern, confirmava la reducció de despeses amb 60.000 euros menys per a les beques ARA, mentre l'Andros confirmava que tot estava bé al circuit del Pas per venir-hi al desembre. També en motor, Albert Llovera lluitava contra les adversitats al Ral·li de Catalunya –8è l'últim dia, 9è de la general de S2000– i Àlex Loan tancava la Fórmula 4 francesa 11è.

NOVEMBRE - La Nit de l'Esport corona l'esquí

Al novembre es va celebrar la Nit de l'Esport amb l'esquí alpí gairebé copant els guardons, ja que va obtenir el de millor esportista femenina (Mireia Gutiérrez), masculí (Kevin Esteve), i promesa femenina (Carmina Pallàs). En homes, Èric Risco va ser el premiat, i per equips, Christian Salvador i Xavi Folguera pel seu or als Jocs dels Petits Estats en vòlei platja. Però el mes va deixar altres notícies, com que Andorra rebria al 2012 un final inèdit de la Vuelta a Espanya, amb arribada al Coll de la Gallina, notícia exclusiva d'EL PERIÔDIC. Per altra part, també hi va haver l'ensurt del jove Roger Puig, esquiador que va patir un greu acccident a Saas Fee mentre entrenava amb el Soldeu Esquí i Club i del qual ja es recupera satisfactòriament. A més, el rugbi es va reunir amb el Govern i la FIRA-AER per estudiar el seu futur en el remodelat Estadi Nacional, i la selecció va guanyar Eslovènia i va perdre contra Suïssa, mentre el VPC sumava la seva única victòria fins el moment a Honor. En motor, Amàlia Vinyes guanyava en D4 al CER.

DESEMBRE - L'adeu a l'equiador Xavier Barios

La mala notícia, la pitjor, ha arribat precisament aquest mes, l'últim de l'any, quan l'esquiador paralímpic Xavier Barios va perdre la vida en les pistes de Vallnord després de topar amb un canó. La seva pèrdua ha trasbalsat el món de l'esport andorrà. Però l'esport mira sempre endavant, i el mateix fatídic dia es va celebrar la 19a edició de la Sant Silvestre de Sant Julià de Lòria, amb un minut de silenci en memòria de Barios, i amb una participació de 580 persones en la cursa gran. Entre tot això, l'esquí alpí entra de ple en la temporada, amb una 10a plaça de Mireia Gutiérrez en l'eslàlom de Copa d'Europa, i tres podis de Roger Vidosa a Noruega. En motor, Joan Vinyes va anunciar la seva continuïtat al Campionat d'Espanya de ral·lis amb Suzuki, mentre que el Pas de la Casa va acollir amb èxit una nova prova del Trofeu Andros, amb el seu cap, Max Mamers, per fi content. En esports d'equip, la notícia va ser el comiat de Richard Imbernón de la banqueta del FC Andorra, i la incorporació de Justo Ruiz.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT