PUBLICITAT

Esteve acaba 52è en un complicat descens de la Copa del Món

  • L'andorrà supera els problemes però atura el crono a 6,67s del vencedor, el suís Defago
EL PERIÒDIC
BORMIO

Periodic
Esteve, ahir durant el descens, a punt de perdre l'equilibri a la complicada pista de Bormio, a Itàlia. Foto: FAE

Una prova de la Copa del Món mai no serà fàcil, i ahir Kevin Esteve es va topar de front amb una de les més complicades. La pista de Bormio, complicada, llarga, de les que s'han de treballar des de la sortida fins el final i en la que els detalls marquen les diferències, va deixar l'andorrà 52è a la classificació d'una prova en què van acabar 53, i quatre no hi van finalitzar. Esteve, amb un temps de 2min 08,48s, va acabar a 6,67s del vencedor, el suís Didier Defago. Ahir no es va poder rebaixar la marca dels dos minuts.

Esteve va esquiar amb tot el seu potencial, però al final el temps que va realitzar no va semblar respondre al seu esforç. El tècnic andorrà, Xavier Bellsolà, va analitzar l'actuació del jove esquiador: «La veritat és que no tenim massa explicació del per què acaba tant lluny. Ha fet un esquí molt similar als entrenaments anteriors, amb les típiques errades que sabem que entren dins del joc, però en cap cas creiem que hagin estat tant significatives com per acabar tant lluny». Bellsolà va veure com a «probable» que les «ratxes de vent» que es van aixecar a mesura que avançava la cursa «hagin pogut perjudicar doncs al segon parcial ja acumulava un retard de 1,5s respecte els primers classificats, i respecte els entrenaments dels dies anteriors». El tècnic no va poder amagar la decepció: «Estem una mica decebuts pel resultat, som conscients que ho podem fer millor, però bé, ara desconnectem uns dies i el 2 de gener continuarem amb la feina».

L'ANÀLISI DE CARLES VISA / El director tècnic de la FAE, Carles Visa, va destacar el paper tant de Kevin Esteve com de Marc Oliveras, que va participar als entrenaments oficials: «Valorem molt positivament la participació del Marc i del Kevin al descens de Bormio, perquè a banda que és una de les proves clàssiques, també és una de les més complicades i difícils del circuit». «En un moment ho altre calia passar per aquí», hi va afegir Visa, «si realment les nostres aspiracions són les d'arribar lluny». «Creiem que tant el Marc com el Kevin estan fent un gran treball en aquesta disciplina», va dir, per assumir una mica de decepció: «Ens esperàvem fer-ho una mica millor». Amb tot, per a Visa «l'experiència ens ha de servir per continuar treballant, creixent i sobretot per continuar insistint-hi». L'equip ara descansa uns dies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT