PUBLICITAT

El consolat honorari portuguès ja és oficial

  • La Plataforma deixarà una comissió per fer un seguiment de la estructura
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Concentració portuguesa Foto: EL PERIÒDIC

El Govern va rebre finalment la resposta a la carta que va enviar el 25 de novembre al Govern de Portugal, en la qual li demanava «que intentessin, en la mesura del possible, tenir una mínima estructura consular». Segons va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca, la resposta va ser que «Portugal mantindrà a Andorra un consolat honorari, amb una mínima estructura per tal que els ciutadans portuguesos puguin dur a terme alguns tràmits». Aquesta notícia, doncs, confirma l'anunci de la setmana passada del secretari d'Estat de les Comunitats Portugueses, José Cesário, en declaracions a l'emissora RDP/Internacional.

Des de Plataforma Contra el Tancament del Consolat de Portugal a Andorra van subratllar l'èxit que representa «haver aconseguit que un Govern es faci enrera i rectifiqui». Tot i estar molt contents després de conèixer la notícia oficial, el portaveu de la Plataforma, Juli Barrero, va que el més provable es que quedi un «petit comitè permanent que supervisi que les coses es facin com cal», ja que de moment, encara es desconeix «qui es quedarà al consolat, el com es farà i, sobretot, el quan estarà operatiu.

El dia en que es va anunciar el tancament de l'ambaixada i el consolat de Portugal es va crear La Plataforma amb el lema Nao ao Fecho do Consulado. Des de llavors, concentracions, trobades amb autoritats polítiques i religioses i actes.Els residents portuguesos han guanyat la batalla.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT