PUBLICITAT

Ensisa tanca la temporada amb un dèficit de 403.000 euros

  • Els mals resultats, conseqüència de la caiguda dels ingressos
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Esquiadors a les pistes de Soldeu-El Tarter. Foto: EL PERIÒDIC

El Consell d'Administració d'Ensisa, la societat explotadora de Soldeu-El Tarter, va aprovar definitivament els comptes de la temporada 2010-2011, en la qual es va generar un dèficit de 403.473 euros. De la seva banda, Nevasa, societat explotadora de Grandvalira, també va aprovar finalment els comptes de la temporada passada, amb un benefici de 45.539 euros, segons va informa l'ANA.

En els dos casos, les xifres són sensiblement pitjors que l'anterior hivern, i els mals resultats estan causats per la baixada dels ingressos, sobretot per culpa del mal final de temporada. La cònsol major sortint de Canillo, Dolors Cabot, va explicar que a Ensisa hi va haver 1,5 milions d'euros d'ingressos menys que la temporada anterior, però ha assegurat que unes pèrdues de 400.000 euros «no són tan greus quan parlem d'un volum de negoci tan gran», amb ingressos al voltant dels 23 o 24 milions.

Els comptes / La sessió de Consell Sabut de Canillo d'ahir, a banda dels juraments, va servir també per informar sobre el tancament dels comptes de la societat explotadora de Soldeu-El Tarter, Ensisa, i de la societat explotadora de Grandvalira, Nevasa, que els consells d'administració de cada societat van aprovar la setmana passada i aquest dimarts respectivament.

Pel que fa a Ensisa, si bé la temporada 2009-2010 s'havia tancat amb un superàvit de 400.000 euros, la 2010-2011 va generar un dèficit de 403.000 euros, ja que els ingressos es van quedar en tan sols 22,6 milions, és a dir, 1,5 milions menys que l'hivern anterior. A més a més, les despeses, tot i ser 750.000 euros inferiors que l'exercici anterior, van ser de 23 milions d'euros.

En canvi, les xifres de Nevasa van ser una mica millors, ja que , segons fonts de la societat explotadora de Grandavlira, sempre s'ha intentat arribar a l'equilibri pressupostari. La temporada 2010-2011 es va tancar amb 45.539 euros de dèficit, a diferència dels 196.000 euros de superàvit de la temporada anterior.

La disminució d'ingressos va ser de 250.000 euros, quedant-se en 4,7 milions, mentre que les despeses també es van poder reduir en 85.000 euros.

Les causes / Cabot va atribuir els resultats negatius al mal final de temporada que hi va haver, amb altes temperatures i manca de nevades que van obligar a tancar anticipadament algunes pistes i a no poder arribar en bones condicions a la Setmana Santa, que va caure molt tard.

En canvi, de cara a aquesta nova temporada, la cònsol sortint va desitjar que la neu acabi arribant en abundància i que la Copa del Món sigui un èxit.

Finalment, Cabot també va dir que un descobert de 400.000 euros, tenint en compte l'important volum de negoci, és només «una petita mostra que s'està treballant molt ajustadament».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT