PUBLICITAT

Estiu: esports a l'aire lliure

  • Època per fitxar, preparar l'hivern i veure en acció també a molts esportistes d'elit que visiten Andorra
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A la galeria fotogràfica, el Mundial d'enduro, que va portar l'espectacle i Miguel Heras, triomfador de la brutal Ronda dels Cims; Al cos de l'article, les noies de la sub-16 de bàsquet, campiones de l'Europeu C Foto: EL PERIÒDIC

Els esports a l'aire lliure marquen l'estiu, però els mesos de juliol, agost i setembre de 2011 també van deixar alegries sota sostre, com el títol de la sub-16 de bàsquet a l'Europeu C.

 

JULIOL - Ronda dels Cims i la sub-16 de bàsquet.

El mes de juliol és el de les competicions a l'aire lliure. Es va disputar la Ronda dels Cims dins del mega-món que forma ja l'Andorra Ultra Trail. Miguel Heras hi va ser el guanyador. Però el mes també va deixar el Mig Fons d'atletisme guanyat per Elicky Masa, a més de la prova del Mundial de Supermoto que va acollir el Circuit del Pas, o la Volta als Ports, aquest any amb un circuit força dur i triomf, de nou, de David Fernández. És també temps pels campus esportius amb estrelles, com Pedro, Bojan, Navarro, Thiago, Ricky... i temps per la Champions i l'Europa League, amb eliminació de Pidasa, Escale, Lusitans i Matecosa. Però el mes s'haurà de recordar especialment per la victòria de la selecció sub-19 de bàsquet a l'Europeu C disputat al Poliesportiu.

 

AGOST - Els fitxatges marquen el mes

Els diferents clubs del país van ser els protagonistes a l'agost, quan gairebé res es mou, per intentar formar els seus equips de cara a la campanya que començava en setembre. El BP Andorra, que passava a ser Hotels Plaza Andorra, va veure com Paulinho marxava però el bloc es reforçava amb molts i nous noms. El FC Andorra seguia renovant gent, i el River formava una plantilla que avui és l'enveja de la LEB Plata. En judo, es disputava el Mundial, on Dani Garcia es va retrobar com a esportista en superar una ronda a París. La FAM pensava en l'hivern i recuperava Jacques Soulié com a seleccionador, i el pilot Albert Llovera anunciava en una entrevista a EL PERIÔDIC que seguir al Mundial de ral·lis era per ella gairebé quimèric.

 

SETEMBRE - El Camp del Consell, futur Estadi Nacional

El Mundial d'Enduro va omplir la Margineda d'aficionats, però també Sant Julià. L'atracció del motor sempre ven, i si no que li diguin al Ral·li d'Andorra, que va complir 40 anys amb victòria per a Ferran Font. En esports d'equip, el River s'acabava de perfilar amb els últims fitxatges, i l'Hotels Plaza Andorra arrencava la seva participació a la Segona Divisió, cosa que també feia el FC Andorra a Segona Catalana. El VPC de rugbi també iniciava el camí a Honor. Així mateix, la selecció de futbol perdia a casa contra Armènia (0-3) i a Macedònia (1-0), mentre el nou Govern anunciava la renúncia a fer l'Estadi Nacional al Comunal: es traslladava tot ara al Camp del Consell, amb rebombori del rugbi del país, que exigia un tracte especial i una limitació en les hores de futbol a la gespa del MICG. Per altra part, també és el mes dels títols, i així el ;Matecosa Sant Julià guanyava la Supercopa de futbol davant del Pidasa Santa Coloma (3-4), mentre que el FC Encamp feia el mateix en futbol sala contra el DDS Madriu. En ciclisme, David Albós participava a la prova contrarellotge del Mundial de Copenhague, i acabava 60è, mentre que en la Copa del Món de curses de muntanya Marc Casal se situava finalment el 9è a la classificació final.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT