PUBLICITAT

Prada Ramon demanarà a la nova corporació un distintiu comercial

  • Els comerciants volen noves senyalitzacions i implicar-se en accions conjuntes per desenvolupar el barri
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Manel Cerqueda, Rosa Ferrer i Judit De la Casa, van presidir l'acte d'inauguració de la nova via pública, ahir. Foto: EL PERIÒDIC

Amb l'obertura del passatge Biscariet, ahir inaugurat oficialment, el barri de Prada Ramon té una entrada i sortida des de la primera fila del centre comercial del país. Ara, però, és aviat per dir si en poc menys d'un mes els comerciants han notat un augment d'afluència de clients gràcies a aquesta nova via pública, però el que sí que es té clar és que Prada Ramon aposta per una reactivació. Per això, una vegada estigui formada la nova corporació comunal, els comerciants d'aquesta part de la capital es reuniran per reclamar millores en el barri com és una senyalització i comunicació i d'altres activitats conjuntes.

Cartells indicatius, arcs d'entrada, informació i una imatge global que representi Prada Ramon és el que tenen previst reclamar els comerciants al nou comú que entri a governar a la capital a partir del vinent mes. «Hem de crear un esquema de comunicació global en el què reclamen la implicació dels comuns però també dels comerciants per revitalitzar el barri», va explicar Antoni Miralles, vicepresident de la Federació d'Associació de Comerciants d'Andorra (FACA).

Miralles va apuntar com una solució crear un distintiu per a que els turistes i clients s'assabentin que a Prada Ramon hi ha comerços diferents i potenciar així el sector en aquest barri cèntric de la capital.

INAUGURACIÓ DEL PASSATGE BISCARIET / Ahir es va celebrar la inauguració oficial del passatge Biscariet que obri la porta principal de Prada Ramon des d'un dels eixos més importants del comerç del país, l'Avinguda Meritxell. El nou passatge de 770 metres quadrats i de 10 metres d'amplada suposa una primera fase d'un projecte que té com a data final de termini el 2017. Ara per ara, el disseny d'aquest passatge és temporal perquè el projecte final contempla un carrer amb celobert on s'ubicarà una cúpula, a una alçada de deu metres.

La inauguració d'ahir va donar compliment a un conveni signat fa 20 anys en el que la propietat havia de cedir aquesta part al comú a partir del 2009. Dos anys ha estat el retard perquè s'obrís, tal i com es contemplava en aquest acord, un nou carrer públic.

Les obres d'aquest passatge però han suposat un sacrifici gran per al centre comercial Escale, de fet el president del Consell d'Administració d'aquest centre, Manel Cerqueda, va explicar ahir que en els mesos d'octubre i novembre les vendes s'han vist reduïdes fins el 35%. Un percentatge que ara preveuen recuperar amb l'obertura total del passatge.

La propietat però que és la que s'ha fet càrrec de l'obra ha pagat els sis milions d'euros que ha costat de fer el nou carrer. Aquest pressupost contempla també el canvi de les escales mecàniques i la nova entrada d'accés al pàrquing, va comentar Cerqueda. Pel que fa al cost final del projecte que contempla aquesta descoberta del passatge, amb l'eliminació de part de la primera planta del centre comercial que ara té en lloguer el comú, la propietària Judit De la Casa no va voler avançar el cost tot i que va manifestar que serà «un preu molt alt», va dir. De la Casa es va mostrar satisfeta de que el passatge porti el nom de la Casa Pairal de la família propietària i va fer història d'aquest nou carrer recordant que en un primer moment va ser un camp de cultiu, per passar a ser una benzinera i més tard aquell passatge comercial que ara ha quedat com a carrer públic.

Per la seva part, Rosa Ferrer, cònsol d'Andorra la Vella, va remarcar la importància de la nova via pública com a comunicació entre dos eixos comercials de la parròquia. Una comunicació i nova entrada que els comerciants de Prada Ramon volen millorar mitjançant cartells i senyalitzacions i que proposaran a la nova corporació que els recolzi en aquesta iniciativa de revitalitzar aquesta segona línia comercial de la capital.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT