PUBLICITAT

Els hotelers registren una ocupació del 80%

  • Mobilitat preveu l'entrada d'entre 14.000 i 16.000 vehicles diaris
EL PERIÒDIC
ESCALDES - ENGORDANY

el sector hoteler respira tranquil després de les males dades d'ocupació del pont de la Puríssima. Segons el portaveu de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA), Joan Antoni Azurmendi, en aquests moments els establiments estan a un 75 o 80% de mitjana i esperen que la setmana entre Cap d'Any i Reis arribin al 90% en alguns casos. Azurmendi també va constatar que els clients es decanten preferiblement per hotels de quatre o cinc estrelles per davant d'altres ofertes de menys prestacions, segons va informar l'ANA. El responsable de l'UHA va indicar que aquest període de festes es pot dividir en dues setmanes, la que va començar aquest dilluns fins al 30 o 31 de desembre i la que va del dia 1 de gener fins al dia de Reis, que a nivell de reserves encara està millor, i l'ocupació mitjana podria fregar el 85 o el 90%. En general, l'ocupació que s'està registrant durant aquest període nadalenc és similar a la de l'any passat, però cal tenir en compte que els establiments de les parròquies altes no recuperaran el que han perdut durant el pont de la Puríssima.

Retencions a les carreteres / Els problemes registrats ahir a les carreteres també demostren la important arribada de visitants que està rebent el país. Segons Mobilitat, el Servei Català de Trànsit va registrar retencions d'entrada per la frontera del Riu Runer que van col·lapsar gairebé tota la N-145 des de la Seu d'Urgell. A la tarda, també es van produïr retencions de baixada de pistes a les entrades de Canillo i Encamp, i pel que fa a la vall del Nord, es va haver de tancar el túnel del Pont Pla diversos cops a causa de les retencions.

El cap d'àrea de Mobilitat, Jaume Castells, va explicar a l'ANA que la situació és l'habitual de cada any en aquestes dates, i que durant aquesta setmana es registrarà una mitjana d'entre 14.000 i 16.000 entrades de vehicles. El dilluns es van comptabilitzar 10.700 vehicles per la frontera del Riu Runer i 5.600 per la del Pas de la Casa, i ahir les xifres poden ser una mica superiors, tot i que les retencions a la N-145 es van agreujar a causa d'unes obres a la duana espanyola. Les xifres que es registraran els pròxims dies són les habituals d'un dissabte, i en canvi el 31 i l'1 seran dies més fluixos, mentre que el 2 de gener serà un dia força complicat tant d'entrada com de sortida del país. Pel que fa a la setmana de Reis, s'esperen entre 10.000 i 12.000 vehicles diaris. Les retencions de baixada de pistes a mitja tarda també s'aniran repetint cada dia, ja que els esquiadors acostumen acabar la jornada fent compres a les parròquies centrals.

Arribada dels russos / L'estació de Grandvalira va informar que a partir d'aquest dimecres preveu arribades importants de turistes russos, i espera una afluència d'entre 10.000 i 12.000 visitants diaris fins el 31 de desembre, amb puntes de fins a 15.000 esquiadors diaris.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT