PUBLICITAT

El moment de recollir

  • La recta final de la temporada va arribar amb alegries i també decepcions. El VPC guanyava a Honor, però el BP Andorra queia en ?play-off', mentre que el FC Andorra i el River es quedaven a les portes de l'ascens
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El VPC celebra el títol d'Honor aconseguit a Pechbonnieu; a la galeria, Jordi Garcia, la decepció de l'Andorra a Almacelles, i l'afició del River, entregada a un club que es va quedar sense ascens. Foto: EL PERIÒDIC

Abril, maig i juny són els mesos en què es decideixen les temporades esportives. Hora de recollir els fruits de tota una campanya, per moments en forma de títols, però també amb decepcions.

El mes d'abril va portar iniciatives noves. La més especial va ser la primera edició del Tri-neu de muntanya que va viure Canillo. Una prova maca i innovadora (córrer, btt i esquí de muntanya) que va guanyar amb classe Francesc Poujarniscle. A més d'això, en motor es va confirmar la presència d'Amàlia Vinyes i Joan Carchat a la Copa Suzuki, i Albert Llovera va debutar al Mundial, a Jordània. En esquí, Sofie Juàrez i Arnau Puig es proclamaven tots dos campions d'Andorra d'eslàlom i gegant, i en futbol el Pidasa Santa Coloma confirmava el relleu a la banqueta de Xavi Roura. Luís Blanco agafava les regnes del campió de Lliga.

Un mes intens. De títols, el del VPC Andorra d'Honor contra el Saint Sulpice, amb ascens a Tercera Federal després truncat als despatxos. També del VPC femení al Grand Sud. En futbol, la Copa va conèixer el nou campió, el Matecosa Sant Julià, en vèncer l'Escale Santa Coloma (1-3). En sala, el BP Andorra queia en quarts del play-off d'ascens. Però també hi va haver la tercera plaça del CV Andorra en la fase de l'Europeu que es va disputar al Principat. Només Xipre i Luxemburg per davant. La gran decepció de la temporada va ser la del FC Andorra: no va assolir l'ascens a Primera Catalana. 1-0 derrotat a Almacelles davant de més de 200 seguidors tricolors que hi van assistir. A més d'això, el país acollia la Final a 8 de la Lliga Europea d'hoquei patins, Sofie Juarez anunciava que deixava l'esquí... Però la pitjor notícia era la mort de Jordi Garcia, alma mater del piragüisme.

No hi ha cap dubte que els esdeveniments més importants del mes de juny van ser dos: per una part, els tirs lliures que Andreu Matalí va fallar davant del Mallorca que van deixar el River sense ascens a LEB Or després d'un últim partit de la final del play-off a les illes perdut per 67-66; però també i com no podia ser d'altra manera, la participació d'Andorra als Jocs dels Petits Estats de Xipre, amb alegries i decepcions, però amb 15 metalls, dels quals tres d'or –el de Toni Bernadó als 10.000m, el d'Hocine Haciane en els 200m papallona, i el de Christian Salvador i Xavi Folguera en vòlei platja–, set de plata i cinc de bronze.

Però si bé el record de la decepció del bàsquet ho va eclipsar tot, també Joan Peñarroya va signar la renovació per seguir al capdavant de la banqueta. Mentrestrant, el president de la FIA, Jean Todt, visitava Andorra amb bons auguris, i Max Mamers donava llum verd a la renovació del Trofeu Andros per venir a Andorra dues temporades més, en comprovar in situ les millores al circuit del Pas de la Casa. Però el motor no es va quedar aquí, perquè Sant Julià de Lòria va acollir una prova del Campionat d'Europa i una altra del Mundial de trial. Ja en clau de curses de muntanya, l'equip nacional se situava 5è en el Campionat d'Europa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT