PUBLICITAT

L'ALNA critica que els bars i restaurants obrin fins les 5

  • Les discoteques i els pubs ho consideren competència deslleial als dies festius
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Festa de tarda per a joves en un pub andorrà. Foto: ÀLEX LARA

què és el que pot fer un bar o un restaurant fins a les cinc del matí en dies festius? Aquesta pregunta se la fan des de l'Associació de Locals Nocturns d'Andorra (ALNA) després que el Govern aprovés el decret d'ampliació horària de l'oci nocturn. Aquesta possibilitat és contemplada en l'article tres del decret per a festius com Sant Joan, Cap d'Any, Nadal i també festes majors, però discoteques i pubs ho consideren com una competència deslleial. «No te cap sentit perquè fins a les cinc de la matinada mantindran activitats com ara ball i entreteniment, la llicència de les quals no la tenen», va explicar Joel Orobitg, president de l'ALNA.

Des d'aquest col·lectiu s'ha reclamat sempre una ampliació horària, però amb una diferència entre els diferents tipus de locals. El decret però, només ha respost a una part de la demanda i el que ha fet és empitjorar o reduir les diferències entre els diferents tipus de locals, tinguin o no llicència per a certes activitats i tinguin o no les condicions de seguretat per oferir-les.

Des de l'ALNA a més consideren que no «té sentit que els bars puguin tancar fins les cinc de la matinada i una hora més tard puguin obrir i les discoteques puguin tancar fins les sis, i fins dotze hores després no poden oferir cap activitat», explica Orobitg.

Des de l'ALNA consideren que aquest decret s'ha fet en urgència per poder obrir fins més tard en aquestes dates de Nadal, però creuen necessari que es revisi el més aviat possible, perquè es pugui aconseguir un tancament esglaonat dels diferents tipus de locals. La seva proposta és per als caps de setmana discoteques fins les sis, pubs fins les tres i bars i restaurants fins la una de la matinada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT