PUBLICITAT

Quan un títol se'n va...

  • El 2011 va començar amb el River perdent a Logronyo la Copa, però va continuar amb rècords individuals, noms propis, Mundials per recordar, nous valors que surten i amb cites importants
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La banqueta del River, desolada en veure que perdia el títol de la Copa Adecco Plata contra el Clavijo. A la galeria, Gutiérrez en l'eslàlom de la Copa d'Europa de Soldeu; a la dreta, Contador, guanyador a Pal Foto: EL PERIÒDIC

Comencem aquí la repassada pels 12 mesos d'esport dels equips d'Andorra, però també dels atletes, nedadors, ciclistes, pilots, esportistes individuals tots que han estat lluitant durant els 365 dies per fer-ho el millor possible. Tindrem l'ocasió de recuperar el que van fer noms com el River, el BP, el Pidasa, el Matecosa, el CV Andorra, l'Andorra HC, el VPC, els Isards, les diferents seleccions de futbol, què va passar als Jocs de Liechtenstein, i també com es va viure la temporada hivernal. Com que anem per parts, cada dia es publicaran tres mesos consecutius. Gener, febrer i març per començar aquest recull de premsa.

 

GENER - La dura derrota en Copa del River

Gener va estar marcat per la final de la Copa Adecco Plata del River Andorra contra el Clavijo, que jugava a casa però que va haver d'esforçar-se per derrotar els andorrans. 79-72 es va imposar l'equip local, i la tristesa es va apoderar del River. Però el primer mes de l'any va deixar, òbviament, altres coses, com la segona plaça de Cyril Despres al Ral·ly Dakar i aquell sabor agredolç, o com els 17 metalls aconseguits en el Trofeu Borrufa d'esquí per a una delegació andorrana que va situar l'equip 1 com a millor de la cita esportiva. En altres esports, en futbol sala Xavi De la Rosa va debutar de tècnic de la selecció amb dues victòries a la fase preliminar de l'Eurocopa, i Xavi Casas va batre en biketrial un nou rècord Guinness: 150 plantes pujades a l'Hesperia de Barcelona (sis vegades les 25).

 

FEBRER - Mundials d'esquí alpí i de muntanya

Dos cites importants es van unir al febrer, amb els Mundials d'esquí alpí a Garmisch, i amb els d'esquí de muntanya a Claut. En els primers, decepció de Mireia Gutiérrez, reivindicació de Roger Vidosa i salt de qualitat de Kevin Esteve, que va protagonitzar la màgina 9a plaça del descens de la supercombinada, i 21a final. Un resultat històric com el de Joan Albós i Joan Vilana en la cursa mundialista per equips (10è). En freestyle, Scotty Jordan era 22è als Mundials de Deer Valley en slope style. A part de tot això, Marc Gutiérrez va tornar a imposar la seva llei a les GSèries-BPA amb triomf final, mentre que, també en motor, Àlex Loan va anunciar el seu salt a la Fórmula 4 al campionat francès.

 

MARÇ - La lliga, per al Pidasa i Bernadó als Jocs

El mes de març va deixar el campió de la lliga nacional en Primera, el Pidasa Santa Coloma, que s'imposava a una jornada del final del campionat. Així mateix, en atletisme el veterà Toni Bernadó aconseguia el bitllet olímpic per a la marató de Londres en ser 7è a Barcelona amb 2h 17min 16s, mentre que la Copa d'Europa d'esquí alpí va deixar Sofie Juarez 36a el gegant, i Mireia Gutiérrez 15a a un eslàlom en què va errar en la segona mànega quedant-se fora d'un podi que va tenir a la mà. En ciclisme, la Volta a Catalunya va aterrar amb el cicló Alberto Contador, que va vèncer a Pal, i la selecció va caure 0-1 al Comunal contra Eslovàquia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT