PUBLICITAT

El sector turístic espera un Nadal fluix que millorarà per Cap d'Any

  • Els comerciants es mostren pessimistes i les vendes de lots de Nadal cauen un 70% respecte a l'any passat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Turistes arriben en un hotel a la parròquia d'Escaldes-Engordany, ahir. Foto: EL PERIÒIC

Nadal, Cap d'Any i Reis, tres períodes turístics en dues setmanes, i, el primer és el que més preocupa. Antoni Azurmendi, portaveu de la Unió Hotelera, va dir que els hotelers andorrans «estan neguitosos per què no hi ha una entrada de turistes en massa»; de totes maneres, Azurmeni va dir que la situació pot millorar i, per tant, «recomano als companys que intentin no posar-se nerviosos i no baixar els preus; si ens mantenim podrem aconseguir una ocupació decent».

La neu ha millorat les expectatives, com confirmen les reserves a les pistes que, segons la directora d'Ski Andorra, Marta Rotés, «fa un parell de dies que han començat a augmentar» després de conèixer les previsions de neu; Rotés va comentar que el client majoritari aquests primers dies és l'espanyol, «que és el que va més tard en el moment de les reserves, per tan pot ser que s'animi». Tot i així, la directora d'Ski Andorra va dir que serà difícil aconseguir les xifres d'altres anys, en els quals «la setmana del 26 al 31 sempre era fantàstica i les pistes s'emplenaven».

Per Cap d'Any i la setmana de reis les previsions milloren. Arriben els turistes russos amb els teleoperadors i les reserves per la setmana de reis són bones, tan en hotels com a pistes. De totes maneres, Azurmendi va voler destcar que «amb l'actual sistema de reserves, en el qual una família reserva fins a tres hotels diferents i n'acaba escollint un a última hora, les previsions es fan molt difícils».

Els comerços, els més pessimistes/ «Estem de pena», així de clar va ser Antoni Miralles en preguntar-li per la situació del comerç aquest Nadal, «estem per sota de les expectatives i per sota de l'any passat». El sector de la moda ja va patir mes passat una davallada del 20% en les vendes, però el més perjudicat va ser el dels equipaments, amb una caiguda del 30%. Un dels sector que s'ha mantingut estable, segons va explicar Miralles, ha estat el de l'alimentació: «la gent es quedarà a fer festa a casa i les compres han estat més o menys les mateixes que l'any passat». El que ha patit «una davallada brutal» han estat els lots de Nadal, que han caigut un 70% respecte l'any passat.

Miralles va dir que «es confirma la tendència negativa de setembre i octubre», en el qual hi ha hagut una disminució del 10% de les vendes de mitjana. «Aquest mes, tot i les rebaixes, també tindrem com a mínim una davallada del 10%». Miralles va voler remarcar que és important «estar animat en aquesta època, tenir un bon servei i fidelitzar el client, ja que és la manera d'aguantar el cop».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT