PUBLICITAT

La CEA plantejarà al Govern exigències a l'obertura

  • Els empresaris reclamaran que les empreses foranes aportin un valor afegit
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Xavier Altimir, president de la Confederació Empresarial Andorrana, en una imatge d'arxiu. Foto: EL PERIÒDIC

El debat a la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) encara està obert. Ara per ara no hi ha cap pronunciament unànime de la patronal respecte a la postura de l'obertura econòmica que el Govern té planejada executar. Així ho va afirmar el president dels empresaris, Xavier Altimir, qui va explicar que la discussió interna està basada en matisos i no tant en el contingut. De fet Altimir es va avançar a les conclusions que s'han de treure d'aquest debat i va manifestar que des de la patronal es plantejaran exigències a l'obertura.

Aquesta postura, que encara no ha estat pronunciada, preveu plantejar exigències a aquesta obertura total i sense traves que en un principi en el discurs televisiu va pronunciar el cap del Govern, Antoni Martí, i que després també ha tingut unes certes matisacions com l'obertura en moments diferenciats per a certs sectors.

La patronal planteja posar un peatge d'entrada a les empreses foranes que vulguin establir-se al país. Les exigències que la CEA vol que des del Govern es contemplin a la reglamentació que s'ha de desenvolupar per l'obertura passen per reclamar que els negocis «aportin un valor afegit», va manifestar Altimir. Aquesta condició és la de la creació de llocs de treball i millorar la imatge d'Andorra a l'exterior.

Des de la CEA es vol exigir que l'obertura serveixi per als que vinguin des de fora «aportin i que no vinguin a aprofitar-se'n», va explicar. Segons Altimir, el marc andorrà els aportarà avantatges «en el marc fiscal i competitiu i també una seguretat jurídica total, que també s'ha de perfilar, i la qualitat de vida que ofereix el país», va dir.

Els empresaris estan a l'espera que l'Executiu es plantegi el pla que ja s'ha establert per a aquesta obertura i poder també oferir el seu punt de vista que passarà per aplicar aquestes exigències.

OPTIMISME AMB L'AVALUACIÓ /Per altra banda, des de la patronal van valorar positivament la darrera avaluació de l'agència Standard&Poor's. Això significa que l'evolució de l'endeutament a l'alça no ha generat la desconfiança que tothom esperàvem i l'expectativa està en creure que Andorra, amb totes les reformes esperades, anirà per bon camí», va explicar Altimir.

Una avaluació que té la seva continuïtat i que un dels punts de mira més destacat serà el que ocorrerà amb l'obertura econòmica i el seu desplegament a la llei així com també tot el marc fiscal.

A principis d'aquest any es preveu que el debat de la CEA tingui les conclusions establertes per això sí plantejar un debat més extern on el Govern i la resta dels agents es pronuncien.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT