PUBLICITAT

El TS obliga al Govern a pagar 265.000 euros a 3 comuns

  • El Tribunal considera que han de cobrar els deutes prescrits a la Batllia
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ferrer, ahir Foto:

El Tribunal Superior ha donat la raó als comuns en l'afer dels deutes prescrits a la Batllia. La sentència es va fer pública dijous i obligarà al Govern al pagament de 265.000 euros, que es repartiran tres corporacions: Andorra la Vella, Ordino i Escaldes-Engordany. La capital és, però, la que s'endu el paquet més important, concretament de 211.00 euros, segons va informar ahir en Consell de Comú la cònsol, Rosa Ferrer. Ordino, per la seva part, rebrà 42.548 euros i Escaldes-Engordany, 11.459 euros.

Segons exposa la sentència, el Tribunal troba un terç de responsabilitat dels comuns per no haver insistit en la recaptació i dos terços en l'Estat per «l'anormal funcionament de la justícia», va explicar la cònsol. És a dir, els consistoris comunals no rebran la totalitat del que reclamaven. El Superior els ha donat la raó al·legant «un funcionament anormal» del sistema judicial.

El Govern va evitar ahir fer cap valoració política al respecte, i tenint en compte que es tracta del Superior, no tindrà més remei que abonar les quantitats als reclamants. Caldrà determinar si s'haurà fer de tot de cop o a terminis, si es pren en consideració la delicada situació econòmica per la que passa l'Executiu.

deutors de taxes o sancions / Va ser a la reunió de cònsols celebrada l'abril de l'any passat quan els Comuns van decidir acudir al Tribunal Superior per reclamar les quanties dels deutes prescrits, per diferents motius com les taxes comunals o les sancions per circulació. Tots ells no havien patit cap moviment a la Batllia de reclamació per part dels deutors. La prescripció es dóna a partir de tres anys que estan a la Batllia.

En una primera instància, van ser el Comú de la capital i el d'Ordino els que van impulsar la mesura, donat que ja havien rebut la notificació conforme els expedients dels seus deutors havien prescrit i tenien un dèficit de 400.000 i 70.000 euros respectivament. A ells s'hi va unir Escaldes. Sant Julià de Lòria en un principi havia decidit també anar al Superior reclamant el mateix import que Andorra la Vella, 400.000 euros. Però finalment, igual que la Massana, se'n va desdir. Possiblement pel mateix motiu que Encamp, que va fer tard en la reclamació perquè ja havia passat més temps del reglamentat per poder sol·licitar-ho.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT