PUBLICITAT

Festa per tancar l'any i pensar en el 20è aniversari amb estrelles

  • La Sant Silvestre laurediana tanca la 19a edició amb 580 participants i els triomfs de Louah i Orgué
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els corredors, abans de la sortida; dalt a la dreta, un arbre de Nadal suant la samarreta; i a sota, Mortadelo i Filemón, investigant per a la TIA Foto: EL PERIÒDIC

A la sortida hi havia l'ambient habitual, presidit pel fred que ahir a les 22.00 ja queia sobre Sant Julià de Lòria de forma brusca, però també barrejat amb els nervis de l'inici. A la meta, la calma era total, i tan sols es van sentir tímids aplaudiments per al primer corredor, Abdeslam Louah, que ahir va repetir triomf. La primera dona, Laura Orgué, catalana habitual de les curses de muntanya, va entrar camuflada entre el pilot, però la gràcia als vorals era idèntic. Simplement alegria pel conegut que, disfressat o no, passava pel costat de la tanca corrent camí de la meta. En total, 580 corredors de tots els tipus, dels que volien fer festa, dels que volien guanyar, dels que volien millorar el seu temps d'altres anys, i dels que desitjaven tancar l'any 2011 fent esport, pensant en un 2012 amb una 20a edició d'aniversari especial que espera acollir tots els guanyadors que han posat el seu nom en aquesta cursa laurediana. Víctor Martínez, alma mater de tot això, confia en tenir-los a tots i ja treballa per això.

«L'any vinent haurem de començar a treballar abans que aquest any, perquè ha de ser especial», va dir Martínez, que a més va destacar com a positiva la nova iniciativa de la inscripció per internet, amb termini la mitjanit del dia d'abans, per millorar l'organització. «Això ha crescut molt i hem de fer-ho així».

Primer hi va haver la cursa baby, i després la júnior, amb la canalla donant-ho tot fins la plaça de la Germandat. Després, amb el tall de trànsit habitual i els conductors nerviosos perquè li tallen la carretera principal del país, els corredors van ocupar la línia de sortida barret en cap. A la primera línia, cap estrella de renom, però sí favorits com ara el marroquí nacionalitzat espanyol Abdeslam Louah, que va complir l'expedient guanyant amb solvència, 13s d'avantatge, sobre David Francome. Tercer, a 10s de l'andorrà, Josep Quadrat. Per darrere, no massa lluny, Orgué seguida d'Alba Xandri i Maria Calbó, i una mica més tard tota la resta d'atletes fidels, esporàdics o portats per l'ambient festiu, que van creuar la línia de meta amb cares de patiment, satisfacció o suficiència, depenent.

DISFRESSES / D'entre les disfresses, originals algunes, especialment una d'un home, o dona, o nen, o nena, qui sap què o qui era, vestida de cap a peus d'arbre de Nadal, amb l'ornamentació fidel. Fantàstic, però patidor, ja que va creuar la meta caminant, tot fos per mantenir el tipus. Entre aquest fenomen, dos banyistes dels anys trenta, un Mortadelo i un Filemón, i un rocker que va travessar la meta amb bot i cop de guitarra. El Hendrix de Sant Julià. Després, premis repartits, per grups i individuals, i paneres per tothom.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT