PUBLICITAT

La Volta als Ports vol major atractiu amb un final a Arcalís

  • L'Agrupació Ciclista Andorrana poleix els detalls del canvi de recorregut i busca promoció externa
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un petit grup de participants de l'edició del passat estiu, al seu pas prop de l'Estadi Comunal. Foto: EL PERIÒDIC

La 35a edició de la Volta als Ports tornarà a ser una mica diferent l'estiu vinent. La nova junta directiva de l'Agrupació Ciclista Andorrana (ACA) va decidir proposar un canvi de recorregut que bàsicament afectarà al final de la marxa cicloturista. Si en els últims anys el final ha estat al final de la pujada a Engolasters, ara la idea és donar-li un aire més promocional amb una arribada a la Coma d'Arcalís, indret més conegut fora de les fronteres andorranes, per tal d'assolir la xifra de 500 participants.

La marxa cicloturista es disputarà l'1 de juliol i canviarà la cara amb un final inèdit. La cursa cicloturista del 2011 va haver d'innovar amb un recorregut íntegrament per dins del Principat, i l'experiment va agradar els participants per la duresa, pel trajecte i per l'arribada final, això sí, molt exigent a un Engolasters que esperava els ciclistes amb els seus desnivells infernals. Molta gent parlava de veure pujar cadàvers per aquella carretera. Doncs en 2012 la idea és variar la meta de manera que acabi a la Coma d'Arcalís.

Es mantindran dues opcions de recorregut, un de llarg i un de curt. Tots dos tindran la sortida, en principi, a Santa Coloma, i direcció a la frontera espanyola per tornar cap a Sant Julià. La ruta llarga, però,pujarà la Rabassa, després la Comella, després direcció Canillo i el coll d'Ordino per passar el poble camí del Serrat i la Coma d'Arcalís. Aquest circuit, que està encara per polir, tindrà uns 110km. El trajecte curt serà el mateix però sense la pujada a la Rabassa, i amb un total d'uns 80km, i amb el mateix final a Arcalís. La Volta als Ports de l'any passat va pujar la Rabassa, la Comella, l'Aldosa, Ordino i Engolasters.

NOVA JUNTA DIRECTIVA / L'ACA ha canviat la seva junta directiva. Pau Iglesias substitueix Gerard Riart com a president. Vicepresident és Óscar Cúria, tresorer Gerardo González, secretari el mateix Riart, mentre que de vocals en són: Edur López, Alain Valls, Pere Farriol, Jaume Pàmies, José Frederico, Samu Ponce, Ricardo Mendes, Joan Rente, Toni Ibáñez, José Ángel Martínez i Miguel Ángel González.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT