PUBLICITAT

El Govern acorda el tancament de l'actual Oficina de Turisme de París

  • L'Executiu estudia alternatives i analitza també el futur de les seus de Madrid, Brussel·les i Barcelona
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'entrada de l'oficina de Turisme de París, properament clausurada. Foto: EL PERIÒDIC

La situació de contenció econòmica que està duent a terme el Govern, i també la voluntat del Ministeri de Turisme d'iniciar una nova política comercial de captació de visitants, han estat dos dels motius que han portat a clausurar l'actual seu de l'Oficina de Turisme de París. La decisió va ser presa en un acord recent del Govern, que ara busca alternatives per tal de reestructurar la seva presència com a motor de destinació turística a la capital francesa.

Tal i com van informar ahir fonts del Ministeri de Turisme, s'ha decidit rescindir unilateralment el contracte de lloguer que els vinculava amb aquesta seu. No van voler concretar si els motius són estrictament econòmics o hi ha d'altres causes al darrere, tot i que cal constatar que aquesta oficina està ubicada en una zona cèntrica i costosa de París, al carrer número 26 de l'avinguda de l'Òpera.

Ara bé, el ministeri va voler deixar clar que aquesta rescissió, que comporta el tancament de l'oficina a partir del gener, no significa que deixi d'haver-hi una representació turística del Principat a la ciutat gala. S'estan estudiant alternatives, com podria ser traslladar aquest tasca informativa a l'Ambaixada d'Andorra a França o fins i tot, en cas que es trobés un local atractiu econòmicament, no es descarta del tot una possible reobertura a una altra zona.

En qualsevol cas, el Govern té ara la tasca de determinar què fer amb els actuals treballadors que tenia aquesta oficina de turisme, alguns dels quals són d'Andorra i són exclusivament a París per a treballar a la seu.

L'APOSTA PEL TURISME FRANCÈS / L'anunci del tancament arriba pocs dies després d'unes declaracions efectuades pel ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, en què equiparava l'aposta que s'havia de realitzar pel turisme francès amb l'actual promoció que es fa per captar espanyols. Va ser durant la darrera campanya promocional Alguna cosa es mou a Andorra quan el ministeri va constatar un augment de visitants francesos, una situació que s'està convertint amb tendència i que si continua, «en un any es podria igualar» amb el nombre de visitants d'Espanya. Per aquest motiu, el ministre va assegurar que calia equilibrar els pressupostos de publicitat entre França i Espanya, i no centrar-se només en el sud del territori francès.

barcelona, madrid i bruSsel·les / A més del tancament de l'Oficina de Turisme de París fonts del ministeri van confirmar que també s'està estudiant la viabilitat de les actuals seus turístiques de Barcelona, de Madrid i de Brussel·les. «S'estan analitzant les seves funcions per en un futur alinear-les correctament amb l'estratègia turística» que vol dur a terme l'Executiu, van informar. Andorra Turisme vol canviar la manera en què es representa a l'exterior, i aquest seria un primer pas.

Si finalment s'opta per seguir els passos de l'oficina gala, Andorra perdria seus a zones estratègiques, sobretot en el cas de les dues espanyoles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT