PUBLICITAT

Els locals d'oci accepten la mesura com a 'temporal'

  • Consideren que no suposarà grans beneficis però incrementarà l'oferta d'oci
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gent ballant en un local d'oci nocturn. Foto: EL PERIÒDIC

Avui entra en vigor el decret de regulació dels horaris de tancament i obertura dels bars i restaurants i dels pubs, discoteques i sales de festa, el qual permet allargar una hora més el tancament d'aquets establiments. L'Associació de Locals Nocturns d'Andorra (ALNA) va valorar ahir la mesura de manera positiva, «sempre i quan sigui temporal», segons va explicar a l'ANA el seu vicepresident, Manel Gallego, ja que l'objectiu és fer una reforma profunda de la Llei d'horaris per adaptar-los als diferents tipus de negoci. Gallego va afegir que «l'ampliació dels horaris no suposarà grans beneficis» però que és positiva per incrementar l'oferta d'oci del país.

Així doncs, a partir d'aquest divendres els bars i restaurants podran obrir fins a les tres, excepte per Sant Joan, les nits de Nadal i Cap d'Any i les Festes Majors, que ho podran fer fins a les 5 hores. Per la seva part, les discoteques, pubs i sales de festes s'han de tancar com a màxim a les tres de la matinada, excepte els dijous, en els quals l'hora màxima de tancament és les quatre de la matinada, i els divendres, dissabtes i vigílies de dies festius, en els quals l'hora màxima de tancament és les cinc de la matinada.

Davant d'aquests canvis, els responsables dels locals nocturns andorrans consideren l'ampliació dels horaris «un mal menor, una mesura correcta però que no és la ideal», segons va indicar Gallego. Els empresaris creuen, com van deixar patent en l'informe transmès al Govern, que cal entrar en una reforma més profunda del sector d'oci nocturn, ja que «l'horari actual facilita que bars i restaurants facin competència deslleial als pubs, discoteques i sales de festa» en obrir fins les quatre i, per tant, «caldria restringir la seva obertura fins les dotze o la una per evitar solapar-se amb la resta de locals». Tot i així, com va assumir Gallego, «entenem que ara no és un bon moment» i per això veuen amb bons ulls que se'ls ampliï l'horari per Nadal i en dies festius, però reiteren que quan l'economia millori «insistirem de nou i estarem a sobre» per dur a terme aquesta remodelació.

Els beneficis econòmics/ D'altra banda, en relació als beneficis econòmics pels locals, el representant del sector de l'oci nocturn va considerar que «aquesta hora de més és la mesura justa per compensar les despeses de personal amb els guanys del consum». Segons va explicar Gallego, per cobrir aquesta hora caldrà reforçar el personal i hi haurà més despeses de funcionament, mentre que l'activitat dels clients no registrarà un fort increment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT