PUBLICITAT

Frases llança el darrer atac: «El mandat ha estat una pèrdua de temps»

  • La Corporació tanca l'any amb 1,8 milions de superàvit
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
La darrera sessió del Consell de Sant Julià de Lòria, ahir. Foto: ANA / M.C.

El darrer Consell de Comú de Sant Julià de Lòria d'aquest mandat, i el darrer de l'actual cònsol, Josep Pintat, després de vuit anys, va ser curt i poc bel·ligerant. A diferència de la tònica viscuda aquests quatre anys no hi va haver rèpliques ni tensions, i va ser només un cop acabada la sessió quan van llançar-se els darrers atacs de l'expirant Corporació. Va anar a càrrec del conseller de Segle 21, Patrick Frases, que va resumir els darrers vuit anys de gestió al Comú de Sant Julià de Lòria com «una pèrdua de temps». Pintat, per la seva part, va evitar qualsevol rèplica ni tampoc va fer cap discurs final.

Frases va lamentar que fa vuit anys, quan van entrar, el Comú tenia superàvit i creixia, un estat que ara es dóna a la inversa. Segons Frases, fa vuit anys ja hi havia una estructura suficient i s'ha fet créixer, un fet que ha esdevingut un «handicap» en la situació de crisi actual.

Com a conseqüència, «el pròxim Comú es veurà obligat a fer esforços importants». En aquest Comú de repartició DA i PS no hi serà Segle 21, i per això la tasca els propers mesos serà la de decidir el seu futur, «si continuar, si fer una pausa o si unir-nos a un altre grup», va explicar Frases.

Pintat no va parlar però sí que ho va fer el conseller de Finances, Joan Antoni León. Va confirmar que el Comú tancarà l'any amb unes xifres positives, d'1,8 milions de superàvit, i «sense retallar en serveis per a la població», va manifestar. En relació a les societats (Sasectur i Escola bressol laurèdia), tanquen en negatiu però mantenint la tònica d'aquests quatre anys. Per pal·liar el dèficit ahir la Corporació va aprovar un crèdit de 410.000 euros.

Finalment, l'actual Comú deixa un endeutament de 17,4 milions d'euros, el que significa veure de lluny l'endeutament comunal permès per la llei, va explicar León, concretament a un 64% de marge. A més, representa una millora en relació al principi del mandat, quan hi havia vint milions.

UN PLA PARCIAL / D'altra banda, durant el Consell també es va aprovar un pla parcial impulsat per un veí que viu al centre de la parròquia. La iniciativa permetrà al Comú rebre una cessió econòmica del 10%. Aquest pla parcial, però, no és sinònim en cap cas de recuperació o reimpuls del sector de la construcció. El conseller d'Urbanisme, Josep Majoral, va manifestar que el sector «està molt tocat», que no hi ha previsió que entrin més plans parcials i que actualment «no hi ha cap tècnic que hi treballi». Per aquest motiu Majoral va celebrar les modificacions de la llei del sòl efectuades pel Govern aquest estiu, consistents a obrir la possibilitat de fraccionar o d'ajornar les cessions econòmiques en els projectes urbanístics. L'Ordinació també va ser aprovada ahir al Consell lauredià. «Qualsevol cosa que serveixi per agilitzar i facilitar als privats l'activitat de construcció, és positiva», va manifestar Majoral.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT