PUBLICITAT

El consum d'energia al novembre es manté estable

  • Augmenta lleugerament el consum de gasoil de locomoció
EL PERIÒDIC
ESCALDES - ENGORDANY

El consum d'energia durant el mes de novembre va ser de 23.712 TEP (Tones Equivalents de Petroli), una xifra que representa una tendència mensual estable i lleugerament a la baixa pel que fa a la tendència interanual (-3,2%).

Així ho va publicar ahir el Departament d'Estadística que també va assenyalar que el consum elèctric va ser de 45.200 MW/h (Megawatts per hora), mantenint-se estable la tendència mensual i registrant la interanual un retrocés del -3%.

Actualment, el consum d'energia presenta una tendència estable evolucionant, però, en llindars inferiors als dels anys precedents. Les dades mostren que el consum d'energia durant el mes de novembre va presentar, en relació al mes anterior, un comportament estable. En aquest sentit, Estadística només va destacar el sensible augment que va registra el consum de gasoil de locomoció (0,6%).

La tendència interanual se situa en un -3,2% a causa, principalment, de la davallada del diferencial interanual que presenten les principals fonts energètiques, llevat del cas del gasoil de locomoció, que augmenta un 1,4% interanual. El consum interanual d'electricitat va davallar un -2,1%, el de gasolina un -3,7% i el de fuel domèstic es pot considerar com a estable.

Pel que fa a l'energia elèctrica, el consum total al novembre es va mantenir estable respecte al mes anterior i va presentar un lleuger retrocés en termes interanuals (-3%).

Consum per segments/ En la tendència mensual la majoria de segments van mantenir nivells de consum estables, llevat d'estacions d'esquí, que augmenta un 2,6% respecte a l'octubre. Estadística assenyala que dels segments que davallen el consum respecte al mes precedent, només destacaria construcció i annexes, que registra un -2,1%.

En referència a la tendència interanual, destaca l'increment de consum en el segment enllumenat públic (4%), administracions (3,2%) i en el segment de distribució (1,5%).

De tota manera, segons les dades proporcionades pel Departament d'Estadística, la majoria de segments van presentar reduccions del consum en termes interanuals, en general entre lleugeres i moderades i llevat del cas del segment estacions d'esquí, que davalla un -15,1% interanual.

Així, apunten les reduccions dels segments indústries i serveis financers (-3,9% ambdós), construccions i annexes (-3,6%), usos domèstics (-2,8%) i hoteleria i restauració (-2,3%).

El consum total d'electricitat presenta, des de mitjans de l'any precedent, una tendència baixista sostinguda, evolucionant en llindars inferiors als dels tres anys precedents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT