PUBLICITAT

La diversió, a la Sant Silvestre

  • A les 21.45 arrenca una cita clàssica en el calendari. Sant Julià viurà una festa, amb disfresses i bon rotllo, però també amb competitivitat. Les inscripcions es van tancar ahir a la mitjanit
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cada any les disfresses formen part d'aquesta carrera. Foto: EL PERIÒDIC

Ahir a la mitjanit va cloure el termini per inscriure's a la 19a edició de la Sant Silvestre de Sant Julià de Lòria. La cita és ja un clàssic no només a la parròquia laurediana, sinó al Principat, on aquesta cursa es converteix en una festa de disfresses, però també en una cita competitiva de primer ordre. Val a dir que, aquest any, la competició tindrà pocs noms coneguts. Ja va passar una cosa pareguda en l'edició anterior, quan l'organitzador, Víctor Martínez, va començar a desvincular la competició gent que directa o indirectament estava implicada en xarxes de dopatge que durant els últims anys colpegen ben durament el món de l'atletisme, a més del ciclisme.

Així, avui a les 21.45 (22.10 els majors de 17 anys), entre els favorits no hi haurà noms d'aquells atractius, com aquella edició en què Martínez va incloure d'una mateix cop figures com Abel Antón, Martín Fiz o Fermín Cacho, tot i que cadascú amb un estat de forma ben diferent. Ni tan sols José Luis Blanco, però sí que se espera la presència d'alguns dels andorrans il·lustres que puguin lluitar colze a colze per la victòria. En categoria masculina, aquest any està confirmada la presència de l'últim vencedor, el marroquí nacionalitzat espanyol Abdeslam Louah, que viu a Puigcerdà i corre en el Fent Camí de Mislata (València), mentre que en categoria femenina la cosa és més complicada, perquè la cursa de Sant Julià de Lòria és avui a la nit, i demà al matí a Catalunya hi ha diverses Sant Silvestres de renom, entre elles la popular i més coneguda de Santa Coloma de Gramenet. Així doncs, tot és una incògnita.

El que sí que hi haurà seran disfresses. Aquesta és una festa de l'esport, i així l'organització fins i tot fomenta la diversió. De primeres, barret de Nadal per tothom a càrrec de l'organització, i premis individuals per disfresses, però també per comparses. El primer premi individual, 100 euros, el segon 80, el tercer 60, el quart 40 i el 5è 20, i tots amb caixa de cava. El mateix amb les comparses, però a més del cava, l'ordre de premis és 200 euros, 150, 120, 90 i 70. A més d'això, tots els participants rebran la panera habitual de premi i un regal i un plat cortesia d'una marca de beguda.

La cursa comença a les 21.45 per als més petits amb la cursa baby (fins els 8 anys), de 300 metres per l'avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià. A les 22.00, la carrera de 1.000m per als joves de 9 a 16 anys, amb sortida al Centre Comercial Sant Eloi i arribada a la plaça Germandat per Verge Canòlich. A les 22.10, la cursa adulta: 2.200m entre el Sant Eloi i la meta en la plaça de la Germandat, direcció Avinguda Francesc Cairat, la Casa del Formatge i recte a meta en esprint final. Amb riures o amb ganes de donar-ho tot. Però de festival.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT