PUBLICITAT

SAUR qualifica d'«injusta» la campanya iniciada contra Vallnet

  • L'empresa francesa parla d'una estratègia orquestrada i meditada per empreses de la competència
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La planta depuradora de la Massana. Foto: EL PERIÒDIC

La societat francesa SAUR, que juntament amb Vallnet forma part de la UTE que es va encarregar de la planta depuradora de la Massana, qualifica d'«injust i fals» el procés i els atacs que està rebent l'empresa andorrana. En un comunicat que va fer públic ahir, la societat francesa domicialada a Guyancourt i amb un capital de 101.529.000 euros, va respondre als atacs contra Vallnet i va defensar l'actuació conjunta de les dues empreses.

La societat francesa fa referència a la campanya publicitària «dirigida per algunes empreses competència de Vallnet», i considera que es tracta d'una estratègia meditada amb el fi «d'atemptar contra el seu prestigi a través de determinats mitjans de comunicació».

Cal recordar que Saur és la societat que conjuntament amb la societat mercantil andorrana Vallnet, forma la Unió Temporal d'Empreses UTE SAUR Vallnet.

És per aquest motiu que ahir l'empresa francesa va considerar oportú sortir al pas d'algunes de les acusacions que s'han fet en els darrers dies i, entre d'altres arguments, manifesta la seva absoluta «solidaritat» amb Vallnet pel que fa a l'EDAR de la Massana.

En el comunicat també s'exposa que SAUR no ha defugit mai les seves responsabilitats i que sempre ha fet front a les seves obligacions, i assegura que així ho continuarà fent «davant l'Administració andorrana o davant de tercers».

L'empresa francesa va més enllà i fa referència al procés judicial, que actualment es troba a Estrasburg a l'espera d'una decisió del Tribunal Europeu dels Drets Humans. En aquest sentit, SAUR considera que la UTE que forma amb Vallnet ha estat «víctima d'un mal procés, injust, ja que la decisió de la justícia ha estat presa per un magistrat no imparcial», i afegeix que aquesta situació que qualifica «d'anomalia», ha estat reconeguda «pels tribunals andorrans, que ha provocat la dimissió d'un dels magistrats del Tribunal Superior de Justícia», en referència a la renúncia que va fer Lluís Saura en plena polèmica per la seva relació amb un reconegut bufet d'advocats de Barcelona que havia facturat diversos treballs fets al Govern andorrà.

SAUR també constata la seva intenció d'executar «escrupolosament» la decisió que finalment adopti la jurisdicció europea, sigui quin sigui el seu contingut.

Pel que fa a l'origen del debat, la societat de Guyancourt deixa clar que l'Executiu andorrà té totes les garanties d'execució en el cas que la Cort Europea d'Estrasburg «no concedeixi la solicitud de defensa» dels seus drets.

La societat francesa incideix de forma rotunda en què «no hi ha cap legitimitat a data d'avui per tal que Vallnet sigui exclosa dels concursos públics i encara menys perquè sigui difamada com estan fent les empreses competència de la mateixa», donant a entendre que hi ha uns interessos molts clars de les competències del sector per perjudicar Vallnet.

Cal ressaltar que la UTE SAUR Vallnet ha ofert al Govern garanties de pagament que superen ampliament la possible sanció, i que ambdues societats estan a l'espera de la decisió que adopti el Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT