PUBLICITAT

Els simuladors de vol i la caravana Puk al 20è Saló de la Infància

  • La música, el cinema i els tallers, eixos centrals de l'edició d'aquest any al Pas i a Encamp
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
La consellera de Joventut i Esports, Elisabet Pirot i, el director de Gatzara Espectacles, Gerard Pifarré, ahir. Foto: ANA / N. M.

El 20è Saló de la Infància i la Joventut se celebrarà del 26 al 30 de desembre a Encamp i del 2 al 6 de gener al Pas de la Casa. Com a novetats d'enguany destaquen els simuladors de vol i la caravana Puck, on es faran retransmissions de pel·lícules curtes d'entre 4 i 7 minuts. Els eixos principals d'aquest 20è saló seran la música i el cinema, i els tallers o activitats que se celebrin estaran centrats en aquests aspectes. El director general de Gatzara Espectacles, Gerard Pifarré, que organitza l'esdeveniment, va explicar que cada any es presenten activitats noves però es mantenen les de més èxit dels anys anteriors, i així, el jumping, la ludoteca i els campionats de consoles tornaran a estar presents en l'edició d'aquest any.

La consellera de Joventut i Esports del Comú d'Encamp, Elisabet Pirot, i Gerard Pifarré, van presentar ahir les novetats del Saló de la Infància i la Joventut d'Andorra. La temàtica d'aquest any serà la música i el cinema, i per això les activitats, tallers i espectacles que se celebrin giraran entorn d'aquest àmbit per presentar-lo ‘de manera lúdica i divertida'.

Una de les principals novetats seran els simuladors de vol, que substitueixen el simulador de Fórmula 1 que hi va haver l'any passat i que va tenir molt d'èxit. Pifarré va manifestar que se'n posaran quatre per permetre que hi hagi una rotació. L'altra gran novetat, per destacar el món del cinema, serà la caravana Puk, amb una capacitat màxima de set persones, i on es projectaran pel·lícules curtes d'uns quatre minuts, també per afavorir la rotació.

EL JUMPING REPETEIX /Les activitats d'altres anys que sempre han tingut èxit seran les que es mantindran, com la ludoteca, on hi ha activitats per als més petits, de fins a quatre anys, perquè hi puguin estar jugant sense cap perill. Els inflables també tornaran a ser protagonistes, amb alguns de nous i altres que ja van estar a la passada edició, i el famós jumping, on els nens poden saltar fins a alçades molt importants, es tornarà a portar perquè gaudeixin de l'experiència.

Pel que fa als tallers, Pifarré ha explicat que sempre s'intenta «que no siguin com els que poden fer a l'escola», i per això els de cinema seran per crear pel·lícules animades o efectes especials, i els de música per construir instruments que després es puguin endur a casa.

Igual que l'any passat, l'entrada al Saló costarà 4 euros al dia i 20 euros l'abonament per a tota la setmana. L'afluència que s'espera és similar als anys anteriors, que sol rondar els 7.000 o 8.000 nens en total, amb una mitjana d'uns 1.200 a 1.500 nens al dia a Encamp, i uns 400 o 500 al Pas de la Casa. Precisament, al Pas de la Casa, on se celebrarà el Saló del 2 al 6 de gener, l'any passat ja es va aconseguir tenir més nens turistes, i en aquesta ocasió, amb la publicitat que en farà Grandvalira, s'espera atraure encara més nens visitants, informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT