PUBLICITAT

Hongria, per començar

  • La selecció arrencarà el Premundial a casa i visitarà Holanda, subcampiona del món, el 12 d'octubre
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marc Vales, un dels homes que Koldo Álvarez considera importants en el seu esquema habitual. Foto: O. L.

Ha costat, però finalment hi ha calendari en el grup D. Andorra ja coneix l'ordre dels partits per a la fase de classificació per al Mundial de 2014 de Brasil, i així tindrà a Hongria de primer rival. A més, serà a casa el 7 de setembre de 2012. El primer gran atractiu per al combinat nacional serà Holanda, país que visitaran els homes de Koldo Álvarez el 12 d'octubre. El problema, que també hi és, arribarà el setembre del 2013, quan Andorra viatgi a Turquia i quatre dies després rebi la subcampiona del món al –se suposa– nou Estadi Nacional.

Totes les reunions i contactes que hi han hagut entre les diferents delegacions es van concretar ahir en una mena de match ball, una trobada final perquè la FIFA no permetia més dilacions, i així finalment en la jornada matinal es va decidir el calendari via sorteig, i aquí pau i després glòria. Amsterdam va acollir la reunió de delegacions, representada la Federació Andorrana de Futbol (FAF) pel seu secretari general, Tomàs Gea, i el seleccionador nacional, Koldo Álvarez. Tots dos van tornar ahir mateix al Principat.

HONGRIA I ROMANIA, D'INICI / El primer enfrontament per a Andorra serà a casa contra Hongria el 7 de setembre de 2012. Quatre dies després, en una fórmula que es repetirà en tots els mesos amb duels –partits divendres i dimarts següent–, la selecció viatjarà a Romania (11 de setembre). Un mes després, a l'octubre, arribarà la temuda visita al combinat subcampió del món, Holanda. El matx està previst per al divendres 12 d'octubre. El dimarts següent, dia 16, Andorra rebrà al Principat una Estònia que és en teoria un dels conjunts més fluixos del grup D.

A partir d'aquesta data hi haurà una aturada en el calendari de la fase de classificació per al Mundial, i així tots els equips es tornaran a veure el mes de març de 2013. El dia 22 d'aquest mes, la selecció nacional acollirà a casa seva un dels combinats amb més opcions de lluitar pel passi mundialista: Turquia. Quatre dies després, la tricolor visitarà Estònia en un duel que es preveu interessant per veure l'evolució del combinat andorrà.

Des del març fins setembre, nou descans. Així, el 6 de setembre comença el dur tràngol per als homes de Koldo Álvarez, ja que primer viatjaran a Turquia per jugar el mateix divendres 6, i després tornaran a casa per rebre Holanda el dimarts 10. La fase finalitzarà un mes després, a l'octubre, quan el divendres 11 Romania visiti l'esperat nou –o remodelat, o retocat– Estadi Nacional, mentre que serà novament un enfrontament contra Hongria, a domicili, el rival amb què Andorra dirà adéu a una nova fase mundialista.

PODER FER ÚS DEL ‘NOU' ESTADI / Una de les coses que més ha agradat la delegació andorrana és el fet que Turquia i Holanda vinguin al Principat en 2013, quan es de suposar que el promès Estadi Nacional –el Camp del Consell espera ansiós les obres de remodelació– sigui un fet, amb una millora en la capacitat per rebre espectadors, un dels grans objectius de la FAF per tal de poder mantenir la seu andorrana i no haver de viatjar fora del país per rebre la gran quantitat d'aficionats que aquestes dues seleccions arrosseguen.

L'ANÀLISI DEL SELECCIONADOR / Koldo Álvarez va donar la seva versió del sorteig celebrat a Amsterdam ahir: «El setembre del 2013 serà dur per nosaltres ja que ens tocarà jugar amb les dues seleccions grans –Turquia i Holanda–en un marge de quatre dies». Així mateix, el seleccionador nacional va destacar el fet de no tenir d'últim rival un equip que es pugui jugar la classificació en l'últim moment, com és el cas d'Hongria: «Valoro positivament el fet de no jugar l'últim partit contra a priori una selecció favorita». També va destacar que el viatge a Holanda hagi sigut el segon desplaçament, després de Romania: «Ens ha tocat força aviat, el tercer partit, que també era una de les nostres pretensions». Sigui com sigui, Andorra tindrà un complicat paper en un grup en què ningú no és coix.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT