PUBLICITAT

RTVA presenta recurs davant del TC per l'afer Besson

  • Marticella diu que l'objectiu "és esgotar totes les vies possibles i arribar fins al final en defensa del diner públic"
21122011marticella
El director de Ràdio i Televisió d'Andorra, Jordi Marticella, en una imatge d'arxiu. Foto: ANA / MARTA TORT
Després que el passat 29 de novembre el Tribunal Superior desestimés l'incident de nul·litat d'actuacions presentat per Rtvasa en l'afer judicial pel cas de l'acomiadament a l'exdirector adjunt Joan Besson, la parapública ha presentat un recurs davant del Tribunal Constitucional.
Segons ha confirmat a l'ANA el director de Ràdio i Televisió d'Andorra, Jordi Marticella, l'objectiu del recurs presentat aquest dimarts davant del Tribunal Constitucional "és esgotar totes les vies possibles i arribar fins al final en defensa del diner públic".

Aquest és el darrer pas en l'àmbit jurídic andorrà després que una sentència del 5 de maig del Tribunal de Batlles, posteriorment ratificada el 27 d'octubre pel Tribunal Superior de Justícia, condemna RTVA a pagar una indemnització de 216.500 euros a l'anterior director executiu per acomiadament improcedent, un acomiadament que es va produir durant la legislatura de Jaume Bartumeu i amb l'argument de fallida tècnica.

El Tribunal de Batlles, i posteriorment el Superior, van argumentar en llurs sentències que no es podia acomiadar Besson per motius econòmics ja que tenia un contracte de cinc anys i no indefinit -condició exigida per l'article 91 del Codi de Relacions Laborals.

Per tant, Rtvasa no podia estalviar-se la indemnització en el moment de l'acomiadament, una indemnització que en el contracte de Besson estava fixada en una vegada i mitja tots els sous que quedaven pendents, xifra que ascendeix a 216.500 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT