PUBLICITAT

Encamp posa contenidors per reutilitzar la roba

  • En una setmana s'han recollit més de quaranta bosses plenes de roba
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Un dels contenidors nous instal·lats al poble, ahir. Foto: COMÚ D'ENCAMP

El Departament d'Higiene i Medi Ambient del Comú d'Encamp ha instal·lat recentment quatre contenidors de roba sota el lema Dóna més vida a la roba, altres la poden reutilitzar, amb l'objectiu de promoure el reciclatge d'aquelles peces de vestir que la gent ja no utilitza. En aquest sentit, des de la corporació assenyalen que la resposta ciutadana davant d'aquests contenidors està sent molt positiva ja que, en només una setmana, s'han recollit més de 40 bosses plenes de roba. La iniciativa vol evitar que aquelles peces que no es fan servir se'n vagin directament a les escombraries ja que hi ha moltes persones que la poden reutilitzar.

Els contenidors estan situats a la deixalleria comunal d'Encamp, a la deixalleria comunal del Pas de la Casa, a l'aparcament del Prat de l'Areny i a l'aparcament d'Encamp.

En aquests contenidors es pot abocar roba de la llar i de vestir, sabates, bosses i altres complements sempre i quan no estigui malmesa, molla, bruta, amb paràsits o males olors. Per evitar qualsevol dany és recomanable posar les peces plegades en bosses i, sempre, dipositar-les dins del contenidor de roba.

Quan els contenidors estiguin plens s'enviaran a la deixalleria comunal i un equip de Càritas farà el triatge amb l'objectiu de donar-li una nova vida a la roba. Així mateix, totes aquelles peces que no puguin ser reutilitzades es podran fer servir com a matèria prima per a tallers educatius o cursos de confecció, entre altres.

De fet Càritas ja va instal·lar un contenidor per recollir roba al centre d'Escaldes, després del tancament d'un conveni de col·laboració entre el Grup Heracles i l'ONG per tal de recollir roba usada, en bon estat, per aquells que la necessiten i la puguin reutilitzar. Encamp ara se suma a la iniciativa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT