PUBLICITAT

Nadal des de la veu de l'experiència

  • Concorregudes festes de la gent gran per fer balanç i celebrar l'arribada de les festes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Aplaudiments per una de les professores de l'Espai, que va rebre un obsequi, ahir. Foto: ANA / MARTA TORT

Les tradicionals celebracions i actes que anticipen l'arribada del Nadal van tenir ahir un toc de saviesa, experiència i també de nostàlgia. La sala consòrcia del Centre de Congressos d'Andorra la Vella va acollir a la tarda la Festa de Nadal de la gent gran de la parròquia, amb la presència de més de 350 persones, batent així un rècord de participació. La cònsol major, Rosa Ferrer, i l'encara cònsol menor, Josep Vila van acompanyar-los i els van anunciar que la nova Casa Pairal per a la gent gran estarà acabada d'aquí poc més d'un any. Els padrins podran participar a l'hora de definir els usos dels seus espais, «en funció de les seves necessitats reals», va explicar Ferrer.

Ferrer va voler destacar davant tots els presents el treball de l'equip comunal dels darrers quatre anys amb projectes com el Servei d'Atenció a Domicili, els horts intergeneracionals, la participació en el cinquè aniversari del Casal Calones i la festa al Barri Antic o la nova Casa Pairal.

Durant l'acte va realitzar-se una rifa en benefici de la campanya Per Nadal, cap infant sense regal, en la qual el Comú hi ha participat per primera vegada. La cònsol va explicar a l'ANA que volien fer alguna activitat solidària i van optar per fer un sorteig per recaptar diners.

Així mateix, va fer-se un reconeixement a la Comissió de Festes, a la Coral de la Casa Pairal i als treballadors tant de les Cases Pairals com del SAD i del Casal Calones.

Més participació que mai

Però aquesta no va ser la única trobada del col·lectiu de la gent gran d'ahir. Potser molts d'ells van tenir celebració doble, ja que al matí més d'un centenar de padrins va celebrar el tancament de les activitats i cursos del 2011 de l'Espai, el centre d'activitats i formació per a la gent gran de la Fundació Crèdit Andorrà. La directora de la Fundació, Francesca Ros, va assegurar que cada any hi ha més persones que s'inscriuen als cursos i tallers que s'organitzen en aquest espai pensat en el col·lectiu de la tercera edat, «que ha esdevingut una alternativa a les llars de jubilats del país». Aquest any, les activitats organitzades han tingut gairebé 1.000 inscripcions.

L'entitat, creada el 2003, no para de créixer i actualment ja té al voltant de 250 socis, que també organitzen diverses sortides i tallers per complementar les activitats que organitza la Fundació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT