PUBLICITAT

MoraBanc atorga 60.827 euros a cinc ONG del país

  • La recaptació s'ha fet durant un any gràcies a les targetes solidàries
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Els representants de les cinc ONG amb els xecs rebuts, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Morabanc va fer entrega, ahir al matí, dels xecs amb la recaptació dels darrers sis mesos de les targetes solidàries, que ascendeix a 33.183 euros. Aquesta és la segona entrega de xecs que fa l'entitat, i se suma als 27.644 euros recaptats durant el primer semestre, assolint així un total de 60.827 euros recaptats. Aquests diners s'han destinat a Unicef, Intermón Oxfam, Càritas, Aina i l'Escola Especialitzada de Nostra Senyora de Meritxell. El director general de MoraBanc, Carles Sasplugas, va valorarmolt positivament les xifres obtingudes, indicant que el 22% de les targes de l'entitat ja són solidàries.

Sasplugas va indicar que mentre al primer mes hi va haver un total de 77 targetes, al novembre ja se n'han assolit gairebé 4.200, i les recaptacions també han anat en augment. En el primer semestre de l'any es van recaptar 27.664 euros que es van dividir entre les ONG participants, i en el segon semestre s'han adquirit 33.183 euros que han estat repartits aquest dimarts.

Com a curiositat, el director general de MoraBanc va dir que tot i que la intensitat de targetes solidàries entre els diferents grups de clients sol ser bastant similar, el percentatge més elevat de solidàries es troba entre les targetes del Barça.

Amb la targeta solidària de MoraBanc, els clients poden fer aportacions regulars, i a més, en cada una de les compres pagades en establiments d'Andorra o de fora, s'arrodoneix la xifra fins al proper euro, i la diferència es destina a l'ONG que el client hagi triat. A més, la iniciativa és doblement solidària ja que cada aportació que fa el client, MoraBanc en fa la mateixa quantitat, informa l'ANA.

Actuament, els clients poden triar entre cinc ONG, i en el repartiment d'aquest segon semestre, la que ha obtingut el xec més important ha estat Unicef, amb 7.627 euros que es destinaran al seu projecte a Mauritània. Molt a prop ha quedat l'Escola Especialitzada de Nostra Senyora de Meritxell, amb 7.581 euros per al seu projecte d'estimulació precoç per a nens de cinc o sis anys. Càritas ha rebut un xec de 6.601 euros, i Aina una aportació de 5.884 per als tallers i activitats de la casa de colònies. Intermón Oxfam ha rebut 5.490 euros per al projecte educatiu a Burkina Faso. Al següent semestre entrarà a formar part de la iniciativa Infants del món.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT