PUBLICITAT

La reactivació de l'edifici Astra donarà feina a 300 treballadors

  • El Comú aprova un reglament per a reservar 30 pisos per a joves a 1.800 euros el m2
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Vista general de l'edifici Astra, en l'estat actual en el que es troba. Foto: EL PERIÒDIC

Vint anys després que prengués cos el projecte immobiliari de l'edifici Astra, i després d'una aturada total de l'obra que ha deixat una estructura de ciment i pilons al paisatge d'Arinsal, la construcció serà reimpulsada i finalitzada en un termini d'una mica més de dos anys. A més a més, l'Astra reservarà 30 dels habitatges en venda exclusivament a la població jove, de menys de 36 anys. D'aquesta manera es tanca «un punt negre per a la parròquia», tal i com va definir ahir el cònsol Josep Maria Camp. I paral·lelament s'obre un punt lluminós pel sector de la construcció, ja que els treballs requeriran de la contractació de 300 treballadors del sector.

El Comú va aprovar ahir el Reglament d'Adjudicació d'habitatges en règim de venda per a joves. Oferirà a tots ells condicions exclusives, com l'exempció del pagament de l'ITP o l'opció de finançament del 100% del preu de compra. El preu estipulat serà de 1.804 euros el metre quadrat, xifres que permetran que els pisos se situïn al voltant dels 135.000 euros, un cost «impossible de trobar per a pisos nous a Arinsal», va assegurar Camp. També hi haurà l'opció de comprar aparcament i traster.

Com a condició, els joves hauran de tenir uns ingressos màxims de 30.000 euros anuals (36.000 en el cas que siguin una parella), no tenir cap altra propietat i no arrendar el pis a tercers. Pel que fa al mode d'adjudicació, es realitzarà un sorteig en cas que hi hagi més de 30 sol·licituds. Tot es farà un cop entri en vigor el Reglament aprovat ahir: l'1 de març de l'any vinent.

pisos «impossibles de pagar» / L'oposició va mostrar-se molt crítica tant amb el concepte en el que es converteix l'Astra com amb les condicions de compra. Míriam Avellana va criticar que el Comú «fes d'immobiliària» entre els interessos d'un privat i la ciutadania. També va manifestar que els pisos per a joves «en cap cas són pisos socials», ja que els preus oferts i els màxims salarials faran impossible que els bancs acceptin obrir l'aixeta del crèdit per aquests joves.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT