PUBLICITAT

El Comú preveu un tercer any tancant amb superàvit

  • Cau la partida per esdeveniments, però augmenten un 130% les inversions
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Malgrat que l'actual mandat expira d'aquí una setmana, el Comú va presentar ahir el pressupost per a l'any vinent, que haurà de ser ratificat pel futur cònsol major, David Baró. La Corporació ha anticipat un tercer any amb balanç positiu de les finances pressupostàries, tot i que en aquest cas una mica més reduït que els anteriors. El pressupost del 2012 preveu un superàvit de 112.142 euros. El conseller de Finances, Miquel Llongueras, va assegurar, a més, que s'espera eixugar vora els tres milions l'actual endeutament acumulat, els quals se sumarien als gairebé vuit eixugats dels darrers dos anys.

Cara aquest 2012 es preveuen unes despeses de 10,4 milions d'euros, que aniran destinades sobretot a despesa de personal (3,9 milions d'euros) i de consums de béns corrents i serveis (3,9 milions). També destaca la partida d'inversions, no tant per la quantia, 547.000 euros, sinó per la proporció d'augment respecte al 2011, que serà del 130%. Va ser el propi Baró el que va donar la resposta a l'augment, justificant-se en «les promeses electorals», com el poliesportiu de l'Aldosa. Baró també va reconèixer que s'ha rebaixat a la meitat el capítol de promoció turística, ja que malgrat «es mantindran els esdeveniments» d'aquest 2011, aquests estaran marcats per la contenció. Paral·lelament, hi ha una partida prevista de 500.000 euros per a EMAP.

Pel que fa als ingressos, el pressupost els fixa en 11 milions, un 4,2% menys que els pressupostats pel 2011. Dins dels impostos directes es preveu recaptar 1,7 milions, el 15% menys que l'any anterior a causa del descens de la construcció.

L'oposició, per la seva part, va lamentar que aquest pressupost s'hagués fet «a corre-cuita». Va assegurar que no permetrà estalviar ni eixugar l'actual dèficit que acumula la Corporació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT