PUBLICITAT

Els primers britànics aterren a Alguaire amb destí Andorra

  • Uns 400 turistes estrenen la duana de l'aeroport i es mostren satisfets amb el funcionament
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Els primers britànics aterrats a Alguaire, ahir. Foto: EFE

Satisfacció generalitzada entre els primers esquiadors britànics que ahir van estrenar la temporada d'hivern a l'aeroport de Lleida-Alguaire. El primer vol procedent de Manchester va aterrar abans de l'hora prevista, quan passaven deu minuts de les deu del matí, i el segon, de Londres, ho va fet també abans del previst, pels volts de les 11.45 hores. Els passatgers van valorar positivament les instal·lacions de l'aeroport així com el fet de poder passar amb relativa facilitat el control de passaports i la recuperació del seu equipatge. Tots ells van arribar amb un paquet tancat d'una setmana del tour operador Thomas Cook que els portarà a esquiar a Andorra.

Els dos avions, amb una capacitat per a 200 passatgers van registrar una ocupació del 85%, xifra que representa uns 400 britànics. El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, va valorar positivament com va funcionar l'operació, sense registrar-se cap tipus d'incidència, i va remarcar que de l'èxit de les operacions d'aquest hivern en depèn el fet de poder atreure més tour operadors que vulguin operar a Lleida-Alguaire, el qual va definir com l'aeroport del sud dels Pirineus.

Alguns dels anglesos arribats a Alguaire havien volat amb altres campanyes d'hivern des de l'aeroport de Tolosa de Llenguadoc per accedir a les pistes d'esquí del Pirineu, i comparant les dues plataformes van assegurar que a Alguaire han pogut gaudir de més comoditat i rapidesa.

La setmana que ve ja seran quatre els vols que aterraran a Alguaire procedents del Regne Unit i progressivament també n'arribaran fins a l'abril de Belfast, Birmingham, Bristol i Gatwick.

CAP A ANDORRA FALTA GENT / Els anglesos que van aterrar ahir estrenaven la duana amb control de la policia per a passatgers de fora de l'espai Schengen. Al mateix temps, també van estrenar l'ampliació de la terminal que ha costat més d'un milió d'euros per poder portar a terme amb condicions les operacions del turisme d'esquí.

En una hora aproximadament els viatgers del vol de Manchester van baixar de l'avió, recollir el seu equipatge –amb els esquís que molts han dut des d'Anglaterra–, i pujar als autocars que els traslladaven Andorra. Un temps rècord que van valorar positivament, informa l'ACN.

El perfil dels visitants eren famílies completes amb nens que aprofiten els primers dies de les festes de Nadal per anar a esquiar però també grups de joves. El paquet turístic «tot inclòs» que han pagat aquests anglesos per venir a esquiar és d'uns 600 euros (500 lliures) per vuit dies de durada del viatge. Tal com va explicar un dels passatgers, Penie, aquest preu «no està gens malament», ja que inclou les classes d'esquí, l'equipament, l'allotjament i el vol.

Una altra de les passatgeres, Jenny, va destacar que vénen a Andorra per esquiar durant les festes de Nadal. Es va mostrar il·lusionada amb el viatge tot confiant en què serà divertit. Així mateix, aquesta veïna de prop de Manchester estava satisfeta que hagi nevat aquests darrers dies i hagin millorat les condicions de les pistes. L'acompanyant de Jenny, Hase, va explicar que van a les pistes de Soldeu, però que en el seu cas aprofitarà també per anar de compres, ja que per ells és més barat, «si m'accepten la targeta de crèdit», va bromejar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT