PUBLICITAT

La Vuelta presenta l'etapa de la Gallina com una «icona cicloturista»

  • Serà la 8a jornada del 2012, amb 60km al Principat, un pas per la Massana i la Comella de primer plat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Guillén, Camp, Budzaku i López-Barajas, ahir durant la presentació de l'arribada de la Vuelta 2012 a Andorra. Foto: S. F. G.

La Vuelta a Espanya ha pujat tres vegades l'Angliru i allò és un mite. Només ho ha fet una vegada a la Bola del Mundo de Navacerrada i aquella muntanya és per al cicloturista com un nou Tourmalet. Un matagegants, un lloc on els incansables ciclistes professionals ploren de dolor. Això és el que es vol aconseguir amb el Coll de la Gallina, una infernal ascensió en la 8a etapa, el 25 d'agost del 2012, d'11km amb els 7,5 finals amb una mitjana del 8% de desnivell i una màxima del 18, un lloc del qual parlin els ciclistes, «que ja ho fan», segons Javier Guillén, director general d'Unipublic, però que també sigui «una icona cicloturista».

Tot i que no acabarà dalt del tot –«no hi ha espai físic», va dir Guillén, però es podria treballar-hi en el futur–, s'espera una forta atracció de gent. «Serà una de les etapes reina, la que marcarà més diferències en els primers dies», va dir Guillen. Al dia següent, sortida des d'Andorra la Vella cap a la província de Barcelona

TÚNEL DELS DOS VALIRES I LA COMELLA / L'etapa, la 8a el 25 d'agost com ja va informar EL PERIÔDIC D'ANDORRA, arribarà al Principat provinent de Lleida, des d'una localitat per concretar, tot i que Guillén va dir ahir que abans d'entrar a Andorra es pujarà, mínim, un primer port –apuntin el que sona: Port del Cantó–, entrarà per la frontera del Runer i passarà per Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany (avingudes Meritxell i Carlemany), per pujar a la Massana i baixar pel túnel dels Dos Valires fins a FEDA, pujada cap a la Comella per Engolasters, i baixada a Aixovall per pujar a Canòlic, on hi serà la meta.

UNA ETAPA ÍNTEGRA «ÉS EL REPTE» / Javier Guillén va respondre ahir afirmativament al fet que Andorra pugui acollir en el futur pròxim una etapa íntegrament al territori andorrà: «És una possibilitat, però és més que això, és un repte de futur, però fer-la més de cara al final de la Vuelta, una etapa que sí que es podria dir que seria l'etapa reina». Una etapa, en definitiva, per decidir la cursa. L'opció tancaria el Principat al trànsit rodat, en un dia que seria per contra una gran festa del ciclisme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT