La tònica de sempre per finalitzar un estrany 2011

• El VPC, defensor del títol a Honor, cau a Saint Girons i acaba l'any cuer
SAINT GIRONS

Abelló intenta frenar un rival en el duel contra el Rieumes, fa quinze dies Foto: ÀLEX LARA

El VPC va disputar ahir el darrer partit d'un 2011 estrany perquè després de conquerir el títol de campió de la Divisió d'Honor i no poder tornar a la Tercera Federal –també sense possibilitats d'ascendir quan acabi aquesta campanya– ara està enfonsat en l'última posició de la taula amb només una victòria en deu partits.

En aquesta dada ja compta el duel d'ahir a Saint Girons, que va ser la tònica habitual: una derrota. De nou l'equip de Michael Broad es va quedar sense el punt per bonus defensiu en perdre per un contundent 43-22 en un dels camps més difícils de la categoria, el del segon classificat.

D'inici ja es va veure que les coses no anirien gens bé ja que al minut 2 va arribar el primer assaig local, transformat (7-0) i al 5 es va lesionar Kilian. En la primera part el VPC tan sols es va poder dedicar a defensar com podia un rival que va tenir gairebé tota la possessió. Al minut 15 el Saint Girons va anotar un drop, al 20 un assaig (17-0) i al 25 Abelló va donar els tres primers punts amb un cop de càstig, però poc després Cabanes també va lesionar-se i l'equip tricolor va continuar de capa caiguda: al minut 29 i al 32 dos assajos locals més (31-3) i abans del descans Magallon va respondre amb una marca no transformada (31-8).

La segona part, amb tot el peix venut, va ser més lenta i amb repartiment d'assajos: un del Saint Girons al primer minut que significava el 38-8, al 45 Kirikaixvili va respondre, Abelló (38-15), de nou els locals van fer assaig al 70 (43-15) i Berrier va tancar el resultat al 71 (43-22).