PUBLICITAT

El Comú redueix l'aportació al Palau de Gel en 400.000 euros

  • La instal·lació tancarà l'any en la línia del pressupost i complint les previsions d'amortització
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Cabot, durant el Consell de Comú celebrat ahir Foto: ANA / M. T.

la cònsol major de Canillo, Dolors Cabot, va explicar ahir en sessió de Consell de Comú que l'aportació del Comú al Palau de Gel per al 2012 serà de 700.000 euros, 400.000 euros menys que aquest any, gràcies a l'externalització del servei de restaurant i del gimnàs, així com al fet que la previsió d'amortització de les pòlisses del Palau s'està complint. D'altra banda, el pressupost del Palau de Gel per a l'any vinent inclou una partida de 160.000 euros per a inversions, que és superior també a la que s'ha concedit aquest 2011. Entre les millores a fer, hi ha prevista l'adequació d'un sistema de cablejat de FEDA que podria provocar risc d'incendi si mai hi hagués una pujada de tensió.

Cabot va informar que es preveu que el Palau de Gel tanqui aquest any en la línia del pressupost, i que a més es compliran les previsions d'amortització de les pòlisses que disposa. Per tant, també tenint en compte que s'ha externalitzat el restaurant i el gimnàs, el Palau de Gel pot ser més autosuficient i el Comú podrà reduir aquesta aportació que hi fa d'1,1 milions d'euros a 700.000, va informar l'ANA.

D'altra banda, la cònsol va fer saber que s'ha elaborat una auditoria de les instal·lacions del Palau de Gel, i que en els propers anys s'haurà de fer front a inversions importants per millorar l'aïllament de la coberta i dels vidres de la façana, així com al canvi de sistema de producció de gel, perquè el gas que ara s'utilitza serà inviable d'aquí a uns anys.

RENOVACIÓ DE PÒLISSES / En un altre ordre de coses, Canillo va aprovar la renovació de les tres pòlisses que té amb tres bancs del país per 1,5, 1,5 i 1 milió d'euros respectivament, i que vencen una al desembre i les altres dues al febrer. La renovació es farà pel mateix import i per un altre any, però el més provable és que el tipus d'interès sigui més elevat.

La sessió d'ahir va ser retransmesa per primer cop a través de la pàgina web del Comú. La cònsol major va indicar que era una acció que tenien damunt de la taula i que han volgut posar en marxa abans d'acabar el mandat. Permetrà apropar els consells de Comú i la política en general als ciutadans. Aquest projecte ha suposat una despesa de menys de 500 €.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT