PUBLICITAT

El nou pàrquing de Les Bons té capacitat per a 50 vehicles

  • Situat al carrer Ciutat Pubilla ocupa una superfície de 1.500 metres quadrats
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Entrada a l'aparcament, ahir Foto: COMÚ D?ENCAMP

El nou aparcament de Les Bons, situat al carrer Ciutat Pubilla, amb una superfície de 1.500 metres quadrats i una capacitat per a cinquanta vehicles, ja s'ha posat en funcionament. El Comú va destacar ahir en un comunicat que aquest projecte respon a una petició dels veïns de Les Bons que demanaven des de feia un temps un pàrquing que ha de servir per descongestionar l'avinguda Rouillac i el carrer Ciutat Pubilla, així com per millorar la circulació de la zona.

El cost total de les obres ha estat de poc més de 100.000 euros, pràcticament 200.000 euros menys que el projecte inicial, i ha servit per condicionar els 1.500 metres quadrats de terreny, afegir elements i barreres de protecció i col·locar les barreres automàtiques.

El paviment ha estat realitzat aprofitant l'escarificació d'obres realitzades en diferents carrers del Pas de la Casa. Pel que fa a les tarifes, el nou aparcament s'equipara a la resta de pàrquings comunals de la parròquia. La primera mitja hora és gratuïta i el preu d'una hora costa 0,60 euros.

El primer projecte es va desestimar perquè ascendia a un cost d'uns 400.000 euros i el fet va generar controvèrsia, ja que l'oposició va criticar-ne la paralització. La segona proposta, molt més econòmica, és la que s'ha acabat executant. La idea de construcció d'aquest pàrquing es remunta al novembre del 2010 i es preveia acabar-lo abans de l'estiu passat.

DEMANDA HISTÒRICA / L'aparcament dóna resposta a la demanda històrica dels prop de 1.170 veïns que resideixen a Les Bons. El Comú d'Encamp va obrir dos concursos públics, un per a la contractació d'una empresa per realitzar els treballs de moviments de terres i condicionament del terreny i l'altre per a la realització dels treballs de subministrament, col·locació i manteniment de barreres a l'aparcament de Les Bons.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT