El River no concedeix la mínima al Gandia

• L'equip andorrà domina de principi a fi i acaba guanyant de 22 (52-78)
GANDIA

Torres penetra a cistella contra las Rozas, la setmana passada Foto: EL PERIÒDIC

El partit entre el segon i el penúltim es va resoldre de la manera més lògica. El River es va imposar sense problemes a la pista del Gandia (52-78), dominant de principi a fi i destacant per sobre de tot en el joc col·lectiu.

La superioritat del River en la primera part va ser aplastant ja d'inici. Isma Torres –9 punts i 4 rebots en els primers deu minuts–va liderar el River en atac escortat per Pablo Sánchez –4 punts, 3 rebots– i en defensa la feina va ser impecable. Per començar un 0-6, el Gandia va trigar tres minuts en fer la primera cistella i encara no es portaven cinc minuts i el River ja havia arribat a la barrera de deu punts de diferència (2-12). Al final del primer quart es mantenia la diferència (5-16) i els locals només havien fer una cistella en jugada. La defensa, millor arma del River, funcionava a tot gas i a sobre Miller estava carregat amb dues faltes.

El segon quart va anar pel mateix estil. Rodríguez i Alvarado es van posar a l'alçada de Miller en personals, un problema greu per a un equip que si alguna cosa li falla és la banqueta. Tres minuts van tornar a trigar els alacantins en anotar i més de quatre en fer-ho en jugada. El River va tenir un petit, diguem, lapsus en el qual Flis i Edu Torres van fallar de tres i els locals, que havien arribat a perdre de quinze (7-22) van posar-se a tir de deu amb un triple de Català (14-24, minut 16). Però en el fons no hi havia cap problema per al River; només havia fallat dos tirs seguits. Abans del descans va incrementar la diferència fins el 18-33 i uns números de manual en el rebot: 22, per 11 del Gandia. Ritme i rebots, el punt feble del rival segons Peñarroya ridiculitzat al màxim.

Al tercer periode el River simplement va dedicar-se a mantenir l'avantatge. El Gandia va aconseguir dues vegades baixar dels deu punts (24-33, minut 23 i 31-41, 25') però quan això passava els de Peñarroya reaccionaven i va entrar en el darrer quart dominant encara de més punts (37-54).

Si alguna cosa preocupava era agafar la famosa pájara que ha fet perdre els dos partits d'aquest any, però ahir l'equip va saber mantenir la renda sense problema per continuar a tir del líder.