PUBLICITAT

Un pres demana la llibertat per poder fer el servei militar

  • El jove compleix una pena de dos anys per haver escanyat a la seva parella
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una de les sales de la Batllia Foto: EL PERIÒDIC

Un jove de 20 anys que compleix una pena de dos anys, deu mesos de la qual de presó ferma, va demanar ahir al Tribunal Superior la seva llibertat per tal de poder ingressar al servei militar de Portugal. Segons va explicar la seva lletrada, està convocat per ingressar al servei el proper 18 de gener. Té la voluntat de realitzar «carrera professional» i establir-se al país lusità.

La defensa va al·legar que l'opció de fer carrera militar és «una manera d'allunyar-se de la víctima», a la que va escanyar i agredir en diverses ocasions. Cal tenir en compte que l'agredida era la seva parella i encara ara el visita a la presó. Aquest estiu el jove va ser declarat culpable d'un delicte de lesions amb maltractament i amb crueltat, amb perill de mort.

Davant del Tribunal Superior, la lletrada va al·legar que la intenció del jove «no era fer mal», tal i com va testimoniar la pròpia afectada, i va demanar una reducció de la pena ferma als sis mesos, el temps que ja porta a la Comella. A més a més, va sol·licitar l'atenuant d'estar sota els efectes de les drogues, concretament de marihuana, el dia dels fets.

LA FISCALIA TAMBÉ AL·LEGA / Per la seva part, el Ministeri Fiscal també va apel·lar la sentència del Tribunal de Corts. Va demanar una ampliació de la pena fins als dos anys i mig, a més de la prohibició de contactar amb la víctima per un període de sis anys i l'expulsió definitiva del Principat.

En aquest darrer sentit la defensa del condemnat va manifestar que no s'hi oposaven i van proposar l'opció d'entrar al servei militar portuguès per tal de garantir plenament aquesta ordre d'allunyament. «És important que ho deixin perquè ha quedat demostrat que es fan mal junts», va manifestar. La fiscalia va afegir en aquest sentit que la víctima «no és conscient de la gravetat dels fets». Si hagués estat escanyada uns segons més, hauria pogut morir, va afegir.

Durant la vista, l'acusat va admetre haver escanyat a la víctima i deixar-la anar quan va veure que es quedava sense respiració. Tot i això, l'agredida va acabar retirant la denúncia perquè considerava que en part va ser culpa seva. Una setmana abans dels fets la víctima va declarar que l'acusat li havia donat un cop de puny als llavis, pel qual van haver de posar-li punts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT