PUBLICITAT

Els Cantors Lliures lliguen la gira de Pasqua per la regió de Burdeus

  • El Concert de Nadal va aplegar ahir un centenar de cantaires de les formacions 'dissidents'
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El Cor de Nenes va debutar ahir a Sant Esteve; el formen una quarentena de cantaires d'entre 8 i 13 anys Foto: EL PERIÒDIC

A tota vela: així naveguen els Petits Cantors Lliures, que ahir van omplir de bat a bat la parroquial de la capital en el tradicional concert de Nadal i que ja han tancat el calendari del primer trimestre del 2012: una agenda atapeïda que inclou –és clar– una cantada de nadales a Illa Carlemany, el 23 de desembre; la Missa del Gall a Santa Eulàlia d'Encamp, l'endemà; un rosari de concerts al llarg dels tres primers mesos de l'any i –atenció– la primera gira de Pasqua de la formació, que durà el mig centenar de pupils de Catherine Metayer fins a la regió d'Aquitània, amb epicentre a Burdeus. Això serà la primera setmana d'abril, però denota el rigor amb què els Cantors Lliures continuen endavant la seva singladura, sense distreure's amb les gestions del Ministeri amb vista a una eventual reunificació amb el Cor Nacional. Unes gestions, per cert, que Metayer advertia ahir que desconeix en quin punt es troben, si és que es troben en algun punt, perquè –diu la directora– «jo només m'encarrego de la part artística; de la política se n'ocupen altres».

El cas és que els Cantors Lliures van omplir Sant Esteve. Ells i, és clar, les altres dues formacions que protagonitzaven el concert de Nadal, amb especial atenció a la quarantena de nenes entre els 8 i 13 anys del cor femení, que debutava ahir amb tan sols dos mesos d'assajos a la gargamella. El Cor de Nenes va obrir la vetllada, amb l'Ave Maria d'Andreo i el Noel des enfants du monde, de Lafont, i hi va tornar al final, en els cants conjunts. Val a dir que també cantaran les nadales del 23 de desembre, a Illa Carlemany, i la Missa del Gall de Santa Eulàlia. Després tornaran als quarters d'hivern per continuar treballant la veu i el repertori, «perquè moltes fa només dos mesos que han començat a cantar». Així que de moment no hi ha més dates a la vista. Però tot arribarà. La tercera formació de la nit va ser el Cor de Cambra, i la part musical va anar a càrrec de l'orquestra de l'Institut de música de la capital, amb direcció de Jordi Albelda, així com de Jordi Barceló i Míriam Manubens, al piano.

D'altra banda, i respecte al Concert de Nadal oficial que diumenge reunirà al Centre de Congressos de la capital l'ONCA i sis corals del país –totes, menys les tres que cantaven ahir a Sant Esteve– Metayer va defugir la polèmica: «Ens hi havien convidat», reconeix, «però no hi podrem assistir perquè just el 18 de desembre teníem programat des de fa setmanes el dinar de Nadal, i després tenim previst cantar tots plegats. Així que ens era impossible anar-hi». Sigui com vulgui, tornem a ser al mateix punt que l'any passat: llavors va ser el Ministeri –encara de color socialdemòcrata– el que no va considerar oportú convidar els Cantors Lliures al Concert de Nadal. Aquest any que sí que els han convidat, l'agenda els impedeix d'anar-hi. Amb el marcador empatat, el partit podria tornar a començar de nou i ara ja sense rancúnies. Pel bé dels nens, és clar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT