PUBLICITAT

Els pubs, discoteques i sales de festa, oberts fins a les 5 hores

  • El Govern aprova un decret per ampliar l'horari de tancament dels locals d'oci nocturn una hora més
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gent en un local d'oci nocturn Foto: EL PERIÒIC

Divendres, dissabtes i les vigílies de festius, els pubs i les discoteques d'Andorra podran obrir fins a les 5 de la matinada, el dijous fins a les 4 hores i la resta de dies fins a les 3 hores. El Consell de Ministres va aprovar ahir el decret de regulació dels horaris de tancament de les discoteques, pubs i sales de festes, en el qual s'estipula una ampliació d'una hora més.

«L'objectiu és adaptar l'oferta d'aquests establiments a la demanda actual de la societat andorrana i a l'oferta turística», va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca, que va afegir que es tracta «d'una demanda històrica del sector que gestiona aquests locals», i que, «tot i que aquests demanaven una ampliació més significativa, hem buscat una situació d'equilibri».

En el decret també es tenen en compte festivitats excepcionals, com la revetlla de Sant Joan i les nits de Nadal i Cap d'Any, en les quals els locals podran estar oberts fins a les 6 de la matinada.

Cinca va puntualitzar que si s'ha aprovat un decret, en comptes d'un projecte de modificació de la llei, «ha estat perquè entri més ràpid en vigor i ja es pugui aplicar aquestes vacances de Nadal».

bars i restaurants / El decret també té en compte als bars i restaurants, en els quals l'horari segueix sent el mateix (entre sis del matí i tres de la matinada), però en aquests casos també s'amplia fins a les cinc del matí per Sant Joan, Nadal i Cap d'Any així com per les festes majors. El ministre de Finances va aclarir que «els bars i restaurants que no estan catalogats com a locals d'oci nocturn no tenen el mateix nivell d'adaptació», per exemple en qüestions de seguretat, i per tant, «no poden tenir els mateixos horaris».

En l'article 8 del decret es fa explícita la prohibició d'entrada de menors de 16 anys en aquest establiments, una prohibició que a més s'ha de recordar en un cartell fixat en un lloc visible a l'entrada de l'establiment. També estableix les limitacions per a l'obertura dels locals de nit per evitar els after hours. Els establiments d'oci nocturn no podran obrir portes abans de les 16 hores o bé fins que hagi transcorregut entre 10 i 13 hores des del tancament.

DEMANDA HISTÒRICA / L'Associació de Locals Nocturns d'Andorra ja va presentar un informe el juny de l'any passat en el qual recollia totes les reivindicacions del sector de l'oci nocturn. Aquest informe reclamava un canvi legislatiu pel que fa a l'hora de tancament, i tenia d'annexos la informació i la legislació de les diferents comunitats autònomes espanyoles i regions franceses veïnes, per tal de reclamar les mateixes condicions.

L'informe, que va ser elaborat pel col·lectiu que aglutina empreses del sector de l'oci nocturn, contemplava demandes que el gremi considerava que s'havien de treballar a través de taules amb els responsables de l'Administració. L'oci nocturn reclamava, entre d'altres, la distinció per categories de locals com ara pubs, com a establiments dedicats a la primera part de la nit, mentre que les discoteques eren plantejades com un altre tipus dedicat a la segona part de la nit amb un allargament de l'hora de tancament del que fins ara contempla la llei. En aquest sentit, des de l'associació també es criticava l'intrusisme que alguns restaurants i bars fan obrint fins a unes hores avançades de la nit sense tenir la llicència que els autoritzi.

Amb aquest decret, doncs, part de les demandes del sector queden satisfetes: diferencia els bars i restaurants de les discoteques, atorgant a aquestes més hores d'oci nocturn.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT