PUBLICITAT

El Govern augmentarà un 10% el preu del tabac

  • L'impacte sobre cada paquet de tabac és de 10 cèntims de mitjana
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Consell de Ministres va aprovar ahir la modificació del projecte de llei de la tarifa general de taxes sobre el consum pel que fa al tabac, amb un augment d'un 10% tant pel de producció local com per l'importat en alguns productes: cigarretes (ros i negre), el tabac de pipa i el de liar. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va informar que l'impacte en un paquet de tabac serà de 10 cèntims d'euro de mitjana. Cinca va afegir que, un cop entri en vigor, la mesura pot generar uns ingressos suplementaris per a l'Estat de deu milions d'euros anuals.

L'objectiu d'aquesta modificació, que serà presentada la setmana vinent al Consell General, és el de «mantindre el diferencial amb els països veins», segons va explicar Cinca; «un diferencial que ens faci atractius pel comerç però que no incentivi activitats il·lícites», ja que, segons va explicar el ministre «en els últims mesos el contraban ha augmentat molt a França».

L'increment proposat a través del projecte de llei suposa reduir el diferencial de preu, que actualment amb Espanya i respecte a un paquet de cigarretes és d'1,5 euros.

VARIACIONS SEGONS L'ORIGEN / El Govern proposa augmentar la taxa sobre les cigarretes fabricades a Andorra en vuit cèntims el paquet, la de les cigarretes importades de la comunitat en 7,5 cèntims, i les de fora de la comunitat en 12,4 cèntims. Aquest increment comportaria un augment dels ingressos de l'Estat de 10 milions d'euros anuals si es mantenen les mateixes xifres d'importacions de tabac, però aquest augment dependrà del mes en què entri en vigor la modificació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT