PUBLICITAT

El PS reconeix haver repetit «errors» de les eleccions nacionals

  • La comunicació, la proximitat amb el ciutadà i el funcionament intern, aspectes a millorar
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cornella, Salazar i Naudi conversen minuts abans d'iniciar el comité, ahir Foto: EL PERIÒDIC

El Comitè Directiu del Partit Socialdemòcrata va reunir-se ahir per fer balanç dels resultats de les eleccions comunals del passat quatre de desembre. Hi van ser presents també els candidats de les llistes parroquials, en un intent, entre tots, de definir els perquès dels mals resultats electorals i el camí a seguir per tornar a agafar posicions capdavanteres a les administracions públiques. El president del partit, Víctor Naudi, va reconèixer un cop clos el comitè que els resultats havien estat «lleugerament per sota de les expectatives». Una de les principals causes de la derrota electoral ha estat el caure «en errors» ja «vigents» a les eleccions generals del passat tres d'abril, va assegurar la primera secretària del partit, Judith Salazar.

Segons Naudi, aquests errors són causa, en part, del poc temps transcorregut entre comicis, que no ha permès «tenir suficient recorregut» per rectificar-los i millorar el missatge llançat a la població. Ahir els candidats de les llistes i el Comitè Directiu van definir alguns dels punts que justifiquen els mals resultats i que caldrà millorar en un «nou full de ruta» pensant ja en les properes eleccions, d'aquí a tres anys i mig. Segons Naudi, aquests aspectes de millora són la comunicació, tant la dirigida al ciutadà com la interna, la proximitat oferta a la ciutadania i el «funcionament intern». La comunicació és un dels aspectes que preocupen especialment a la formació, tot i que són conscients que requerirà de temps millorar el missatge i la manera de transmetre'l: «és un procés llarg, no ho solucionarem en un dia», va manifestar Naudi.

L'altra gran causa dels resultats és la força de Demòcrates per Andorra, contrastada per la població des de les eleccions generals. «Som conscients que DA està de moda i davant d'ells estem en una situació d'inferioritat», va plantejar el president del PS.

UNA «CARRERA DE FONS» / Salazar va assegurar que els resultats de les eleccions «no són estranys» perquè ja es venia de «la inèrcia» de les generals. Amb tot, la socialdemòcrata va mostrar-se optimista amb el futur del PS, que ahir va rebre el suport del comitè. Va parlar d'una «carrera de fons» i de la construcció d'un debat que s'haurà de fer conjuntament amb la ciutadania.

Pel que fa al treball comunal allà on no tenen representació, el PS va refermar el seu compromís en fer oposició encara que sigui des de fora.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT