PUBLICITAT

L'alumne de l'EENM seu de nou al banc dels acusats

  • L'home va reconèixer haver robat al CTR el passat mes de març
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'entrada de la Seu de la Justícia Foto: EL PERIÒDIC

No és la primera vegada que un dels alumnes de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (que ara exerceix també com a cuiner a la mateixa instal·lació) és processat pel Tribunal de Corts per cometre furts al país. Ja aquest any l'home, que pateix «un retard mental lleu», segons la pròpia fiscalia, ha hagut de comparèixer per diversos delictes i fins i tot ha fet estada a la presó de la Comella. I ja al 2009 se'l va jutjar per deu furts comesos. Ahir va seure al banc dels acusats per haver entrat a furtar al Centre de Tractament de Residus de la Comella aquest mes de març.

Segons va explicar el propi acusat, va entrar de matinada accedint per un terraplè i va endur-se dos pantalles d'ordinador, un focus de llum, un ratolí per l'ordinador i un disc de fre per la moto. Tot això ho va posar en una taula amb rodes que li va servir per transportar-ho fins a Escaldes. Abans va entrar a un magatzem del mateix CTR i va desendollar un gravador que captava imatges de seguretat. El va tirar però malgrat trencar-se els responsables del CTR van poder recuperar les imatges l'endemà. L'home va se detingut hores més tard a Escaldes, mentre «esperava al seu pare», va declarar.

Considerat culpable / L'entrada al magatzem hauria estat trencant un vidre. Tot i que aquesta part va ser reconeguda durant les declaracions al batlle prèvies al judici, ahir van ser negades per l'acusat. Fos certa o no, tant el Ministeri Fiscal com la defensa de l'home van reconèixer que no afectaven al veredicte final. Tots dos van coincidir en declarar-lo culpable. Això sí, la fiscalia va demanar dos anys de presó i el pagament dels desperfectes causats tant al Comú d'Andorra la Vella (responsable del CTR) com a un hotel escaldenc on posteriorment va trencar una càmera de seguretat. Malgrat ser conscient que pateix un retràs mental la fiscalia va assegurar que l'home «és conscient» de tot el que fa. Tampoc l'alcohol ha de servir com a atenuant de la pena, va exposar.

La defensa, per la seva part, va demanar l'absolució per considerar que l'home no està en plena capacitat mental. En cas que fos declarat culpable pel Tribunal de Corts, el lletrat va sol·licitar una pena d'un any de presó condicionada a seguir un tractament de desintoxicació de l'alcohol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT