PUBLICITAT

Les discoteques podran allargar el tancament de dijous a dissabte

  • Els divendres, dissabtes i vigílies de festiu es podrà tancar a les cinc
  • La mesura serveix per diferenciar l'horari de tancament dels locals d'oci nocturn amb els bars i restaurants
14122011_festa disco2
Clients en una discoteca.
El Consell de Ministres d'aquest dimecres ha aprovat un decret per modificar l'horari d'obertura i tancament de les discoteques, els pubs i les sales de festa. D'aquesta manera, es permet a aquests locals d'oci nocturn tancar una hora més tard els dijous, allargant l'horari fins a les quatre de la matinada, així com els divendres, dissabtes i vigílies de festiu, que es podrà tancar a les cinc. La mesura, llargament reclamada pel sector, també serveix per diferenciar l'horari de tancament dels locals d'oci nocturn amb els bars i restaurants. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha reconegut que la modificació no dóna satisfacció total a les demandes del sector, però ha indicat que s'ha fet per decret per tal que entri en vigor ràpidament i pugui afavorir els establiments ja de cara a les festes nadalenques.
Cinca ha explicat que la finalitat del decret és adaptar els horaris dels locals nocturns a les demandes dels usuaris i a l'oferta d'oci nocturn que ha de tenir un país turístic com Andorra. A banda d'ampliar els horaris fins a les 4 de la matinada els dijous i fins a les 5 els divendres, dissabtes i vigílies de festius, el decret també permet que excepcionalment, per Sant Joan, Cap d'Any i la Nit de Nadal, les discoteques, els pubs i les sales de festa puguin obrir fins a les 6 de la matinada. La resta de dies de la setmana es manté l'horari de tancament a les 3 de la matinada.

Pel que fa als bars i restaurants, l'horari fixat és entre sis del matí i tres de la matinada. També en aquest cas s'amplia fins a les cinc del matí per Sant Joan, Nadal i Cap d’Any, així com per les festes majors. D'aquesta manera, es diferencien els horaris dels bars i restaurants amb els de les discoteques, pubs i sales de festes, atès que aquests darrers tenen un nivell de condicionament i unes exigències de seguretat superiors.

El ministre portaveu ha afegit que es tractava d'una "demanda històrica del sector", i ha reconegut que la mesura no dóna total satisfacció perquè es demanava una ampliació horària encara més significativa. En tot cas, Cinca ha dit que han intentat arribar a un equilibri i adaptar-se a la realitat del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT