PUBLICITAT

L'informe dels economistes qüestiona la data del xec

  • Segueix el judici per la presumpta estafa en la compra d'un edifici
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La zona cèntrica on s'ubica l'edifici objecte de la disputa judicial. Foto: EL PERIÒDIC

«una entitat de reconeguda solvència, supervisada per l'INAF i auditada per una entitat de prestigi internacional hauria d'haver fet la retenció quan suposadament es va conformar el xec», és a dir, el 26 de juliol del 2002, i no el 23 de setembre. «L'entitat no és un xiringuito», va afegir un dels economistes, i per tant, «si l'entitat aplica les normes comptables, hauria d'haver fet la confirmació abans».

Aquestes són les conclusions de l'informe dels economistes, sol·licitat per la Batllia, i que demostra que hi ha irregularitats en la data i en la conformitat del xec, i que, per tant, recolza l'acusació particular i la fiscalia per afirmar que un agent immobiliari i un constructor haurien manipulat les dates d'un teló per tal de justificar que tenien el permís de la propietària per efectuar la comprar d'un edifici cèntric de la capital. Els dos processats s'enfronten a tres anys de presó i 100.000 euros de multa per haver efectuat una presumpta estafa, amb l'agreujant d'un delicte major de falç testimoniatge, i a la qual cal afegir la responsabilitat civil que demanarà l'acusació particular.

Ara bé, aquest judici que fa anys que dona tombs per la justícia encara no s'ha acabat, ahir es va aplaçar un cop més fins el pròxim divendres, ja que manca un testimoni que totes les parts consideren essencial.

Fets I PROVES/ El xec de 96.00 euros, motiu de la presumpta estafa, seria la senyal de la compra de l'edifici, corresponent a la comissió de l'agent immobiliari. La data de la seva conformitat és la clau de volta del cas, en primer lloc perquè és l'únic punt objectiu com a prova, i en segon lloc, perquè pot decantar la balança cap a un cantó o cap a l'altre.Segons la fiscalia i l'acusació particular, la data vàlida del xec és la del 23 de setembre, ja que és en la qual és va efectuar la retenció en el compte, i en aquell moment ja hauria vençut l'acord que tenia la propietària amb l'agent immobiliari. Per la defensa la data vàlida és el 26 de juliol, quan el tracte encara estaria vigent, i ho justifica amb la conformitat del xec emesa per l'entitat amb posterioritat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT